Cròniques de Catalunya: any 2056

NovaCat. Photo by Deric
A NovaCat hi havia molta feina a fer, s'havia de fer habitable una ciutat de fang abandonada durant centenars d'anys. Tothom havia de contribuir amb la seva feina a canvi de menjar, d'una casa i de poder viure en llibertat. El govern de la ciutat va ser escollit entre tots els ciutadans i el poder no requeia en una persona sinó en una comissió gestora.

Mentrestant, a Sicília, la Presidenta reorganitzava el govern de l'estat català i enviava espies a Catalunya per saber l'estat en que es trobava la població que encara hi vivia i intentar crear un moviment de Resistència que conscenciès a la gent que s'hi havia quedat del perill dels invasors i de la necessitat de recuperar la pròpia identitat i el govern legítim.

Durant un parell d'anys, però, els invasors, que ja tenen totes les institucions i totes les ciutats i pobles al seu poder, sembla que s'estanquen en el seu avançament i conviuen amb la població civil catalana de forma més o menys pacífica. No obstant això el moviment de Resistència no ha parat d'actuar i de captar nous adeptes.

L'any 2058, sense que ningú no s'ho esperi, es invasors consideren tota la població, sense excepció, un molest perill i la reclou en zones controlades apartades dels nuclis urbans en unes condicions inhumanes. el menjar i l'aigua és racionat, els nens no poden anar a les escoles i han eliminat qualsevol forma de distracció i oci.

Sota aquestes condicions tan dures, no triga a esclatar la Revolta. La població civil escapa dels camps de concentració i torna als pobles i ciutats per recuperar el que és seu i fer fora l'invasor. La repressió que segueix és brutal: es destrueixen el 90% dels pobles i ciutats de Catalunya i la població és massacrada covardament amb noves armes desconegudes fins aleshores.

Un d'aquests pobles destruits és L'Escala per una onada gegant que l'esborra del mapa juntament amb totes les altres viles de la badia de Roses. Només sobreviuen dos nens, en Vadó i en Met, que són trobats en un vol de reconeixement de la Resistència i portats a NovaCat on creixeran amb el desig de poder tornar un dia a casa seva i venjar-se dels assassins de les seves famílies.

Després d'aquestes destruccions, la Presidenta veu la necessitat de crear l'exèrcit que el país mai havia volgut. En una votació molt ajustada de la Generalitat a l'exili i del govern de NovaCat, s'aprova la creació de les FAC, les Forces Aeries de Catalunya i les PEX, les Patrulles Exteriors de Recerca.

En principi aquestes dues forces armades, que surten de Sicilia i de NovaCat, només tenen com a missió la recuperació del patrimoni cultural català, però aviat es veurà que intentar anar a Catalunya d'amagat per salvar la cultura, és una missió gairebé impossible i esclaten les primeres batalles, algunes d'elles molt cruentes i que serien recordades com a llegendes en els segles posteriors.

Proper lliurament: Any 2062, les primeres batalles

Primer lliurament: Any 2074
Segon lliurament: Any 2051
Tercer lliurament: Any 2054

Comentaris

Sergi ha dit…
Caram, caram, que interessant és la nostra història futura. Sembla que aquests dos nens supervivents han de jugar un paper important en la reconquesta. Espero que se'n surtin.
Carme Rosanas ha dit…
Ostres, que dur, tot plegat!

L'esperança posada en dos nens... i en la NovaCat. Esperem la continuació... impacients.

Uf! espero que jo ja no hi seré per veure tanta destrucció :)
Pakiba ha dit…
La Nova Cat está molt interesant.
Que pasara amb els nens????
Estem impacients..............
Elfreelang ha dit…
i existeix la seguretat social? tant de temps per a tenir un exercit? molt interessant aquest futur possible!