Salt torna a ser pionera!


Una saltenca fent la primera compra. Foto by Marc Martí (Diari de Girona)

Salt torna a ser pionera a tot Catalunya! Si primer va ser amb la implantació de la Recepta Electrònica, ara ho és amb la posada en marxa de la primera màquina expenedora de llet a granel instal·lada a Catalunya.

Quan vaig sentir per primer cop que la Societat de Ramaders de Campllong havia ideat aquest sistema per vendre llet (sistema per altra banda ja implantat en altres països d’Europa), vaig pensar que m’agradaria tenir una a prop per poder disposar de llet fresca, directament dels ramaders i molt més bona. El que no em vaig imaginar mai és que la primera màquina la tindria al costat de casa!

Encara no he pogut anar a comprar-ne, més que res perquè ahir les cues per poder comprar llet eren espectaculars i, es veu, que els 320 litres en que està carregada la màquina es van exhaurir. Però tinc clar que, a partir d’ara, la llet que entrarà a casa serà aquesta.

L’únic inconvenient que li veig (no és el preu d’1€) sinó que hagin instal·lat la màquina a l’exterior del mercat, el que pot comportar, tal i com està la societat avui en dia, que els habituals brètols (per no dir fillsdelagranp…) rebentin la caixa o la trenquin només pel gust de fer destrosses.

Comentaris

Striper ha dit…
He llegit la noticia i m'ha semblat una iniciativa molt bona.Bon dia.
Funcionario's blog ha dit…
Ojalá sea el primer paso hacia otras iniciativas similares.

También hay otro problema, y es que el otro día vi una sentencia del Tribunal Supremo que decía que era lícito cobrar una tasa por tener cajeros confrontando la calle, independientemente que no la invadiesen en ningún momento (la tasa la tiene que poner el ayuntamiento, pero se calcula entre 400 y 600 euros, dependiendo de la calle).

Aquí igual pasa lo mismo (la tasa), que habrá de repercutir a los usuarios.

De todos modos, 1 euro/litro me parece un poco caro, sobre todo por provenir de los mismos proveedores.
Hola,
ja fa dies que el programa del matí de TV3 en va parlar i sóc capaç un dia d'aquests de plantarme a Salt per provar-la. Si la llet és tant bona com diuen 1 euro paga la pena. Estic d'acord en que el fet d'estar fora del mercat pot dur problemes de bretolades. Esperem que no.
nimue ha dit…
quina gràcia! jo tinc un dubte... saps si les vaques d'on surt aquesta llet estan en bones condicions o les munyen, les alimentes i les fan viure com a la majoria? hi ha alguna diferència respecte la llet que es pot comprar al super?
Anònim ha dit…
"¿Y esa leche?" "pues de la vaca" aixo vaig dir jo este estiu quan en Cantabria prengi llet directament de la vaca jajaja, mmm que bona estava, ¡quina sort! jo tb vull una maquina d'estes, esperem que dure molt i ningu fassa mal una iniciativa tan bona. Un bes
Sergi ha dit…
He sentit la notícia a la ràdio aquest matí, i la veritat és que no li he acabat de trobar la gràcia. Potser la llet no és la mateixa, i aquesta és més bona, però a mi em dona molt mal rotllo tenir allà emmagatzemada una gran quantitat d'un aliment que es fa malbé amb tanta facilitat. Bé, és una opinió, potser l'hauria de tastar i me'n convenceria, però de moment ja faig amb l'embassada del súper.
Ferran Porta ha dit…
Fa pocs dies en vaig conèixer l'existència, precisament a través del teu blog. Em sembla interessant, tot i que el comentari d'en XeXu... potser té raó, no? Bé, clar, suposo que això (la caducitat del producte) està previst i superat d'alguna manera.
Deric ha dit…
STRIPER, molt bona!

FUNCIONARIO, això de la tasa als caixers és certa, es pot cobrar però normalment els ajuntaments no ho fan (si més no aquí). A mi, si la llet és de qualitat no em sembla cara.

MENTA, quan vulguis vens i la provem! La segona màquina la posen a Cassà de la Selva i després la 3 a Girona.

NIMUE, ni idea! la diferència: aquesta no passa per intermediaris i els beneficis van directes pel ramader.

LANSBURY, directament de la vaca no m'atreviria.

XEXU, FERRAN, home, abans de sortir és bullida o pasteuritzada (no sé com es diu el procés). La llet està a la màquina en un dipòsit refrigerat i cada dia, la que no s'ha venut, es retira i es canvia el dipòsit, a més d'esterilitzar els surtidors després de cada servei... Sanitariament es veu que està molt ben estudiat, si més no això és el que diuen.
estrip ha dit…
mmmmm... la provarem!
Funcionario's blog ha dit…
Bueno, ya sabes que me puedes llamar Funcionario's o, si te parece mejor, peterlove.

Un saludo.
lisebe ha dit…
Molt bona!!!! si senyor aquesta iniciativa, a veure si la veig per aqui el poble, on visc.!!

Petonets Deric
Eva ha dit…
Em sembla molt bé... iniciatives així n´hi han poques... això si, tens raó amb lo de tindre cura.... tal i com està el panorama avui dia....
Una abraçada!!!
bajoqueta ha dit…
Una iniciativa genial, haurien de sortir més coses així. Menjem massa coses que han donat moltes voltes i amb tants de conservants i de tot...
Me'n fiaria més d'estes màquines que d'algunes llets envasades.
Met ha dit…
Una molt bona iniciativa que arriba avalada per l'exit a França i Itàlia.
Tant de bo s'estengui i les gran slleteres vegin que no tenen la paella tant pel mànec com ara.