FRIBURG DE BRISGÒVIA

Aquesta ciutat amb nom de conte de fades, Friburg de Brisgòvia, situada a Baden-Wüttemberg, Alemanya, és d'aquelles ciutats petitones, cuquetones i agradables de visitar.


El que em va divertir més de la ciutat van ser els recs que travessen molts carrers i que has d'anar en compte de no caure-hi a dins perquè, entre d'altres coses, corres el perill d'haver-te de casar-te amb un frigurguès (cosa que em va dir un friburgués quan em va veure ficar-hi la mà a l'aigua).


I l'altre són els mosaics d'antiga tradició que hi ha a les voreres just davant dels locals comercials i que representen el que es fa o es ven. Així trobem, per exemple, una bota amb unes eines davant d'un sabater, un bretzel davant d'una fleca, un cavallet davant d'una botiga de joguines, una pinta davant d'una perruqueria, etc. (el de la fotografia amb formes geomètriques és de la ciutat, no pertanyia a cap comerciant o artesà). El més curiós, però, és veure els canvis d'ús dels locals perquè, naturalment, amb el pas dels anys no sempre una sabata és davant d'una sabateria, sinó, potser, davant d'una gelateria.


Comentaris

Pakiba ha dit…
Curiós i bonic lloc qye m'agradaria visitar.

Petonicos de mm.
Sergi ha dit…
Una ciutat original, pel que sembla. Molt curiós això dels mosaics. Això que el comerç hagi canviat encara deu fer més gràcia. En unes dècades ja no coincidirà cap, i els visitants que vegin els mosaics, si no s'informen, es preguntaran què redimonis fa un cavallet a la façana d'una botiga de llenceria, o un bretzel davant d'un sex shop...
Anònim ha dit…
Els friburguesos no son prou bons per tu per casar-te?