21 D'OCTUBRE DE 2015

Back to the Future. Part II
Avui és el dia que en Marty McFly viatjava al futur per intentar ajudar els seus fills en la pel·lícula Retorn al futur, part 2, de Robert Zemeckis (1989). Se n'ha parlat i se'n parlarà molt del que es va encertar i es va equivocar la pel·lícula, (una mostra a La Vanguardia), això està molt bé per veure com la imaginació s'estavella amb la realitat, però a mi m'interessa més pensar què passarà d'aquí 30 anys, per exemple, el 21 d'octubre de 2045.

Certament se'n pot desbordar la imaginació (ja ho sabeu) i dir que hi haurà cotxes voladors a les ciutats, que viatjarem a l'espai quan vulguem, que hi haurà una colònia humana a Mart, que els extraterrestres viuran entre nosaltres, que...

Però crec, de debò, que la cosa no variarà gaire a com estem avui en dia, potser sí que hi haurà nous invents tecnològics que ens facilitaran la vida, però segurament a Tele5 continuarà sortint la Esteban, en Jorge Javier i companyia; la dreta espanyola continuarà donant pel cul als catalans (siguem independents o no); la Unió Europea (si encara existeix) continuarà veure-es venir sense fer res; els cotxes continuaran funcionant amb gasolina perquè els potentats del petroli no voldran deixar anar el seu negoci; les guerres no s'hauran acabat perquè no interessa que s'acabin (qui vendria armes sinó); els fanàtics de la religió (qualsevol) continuaran tenint el cervell de la mida d'un mosquit; haurem de treballar igualment per poder viure...

És un futur negre el que veig? No, és el que tenim ara, ni més ni menys.

Comentaris

Carme Rosanas ha dit…
És les dues coses: negre i el que tenim ara, perquè voldrà dir que seguim evolucionant només tecnològicament i gens humanament. Desgraciadament penso que l'encertaràs més que els de Retorn al futur 2.
Anònim ha dit…
Amb els cotxes serà amb el que aniràs més errat, hi ha companyies molt potents com Tesla que aposten pels cotxes elèctrics, i marques de tota la vida com BMW, Mercedes, Audi estan apostant fort per aquests, ja ho veuràs. No dic que sigui un canvi radical, però està clar que la meva generació ho veurà, no per res, sinó perquè el petroli vulguin o no s'acaba.
Pakiba ha dit…
Jo crec que els que estiguis encaran veuran molt canvis i espero siguin per bé.
Sergi ha dit…
Que les guerres no s'hauran acabat perquè cal vendre armes és cert, però ja veurem com seran. Ara, que els cotxes aniran amb benzina no ho sé. És probable que ens acabem el petroli, però no has de patir, segur que hi haurà algun altre tipus de combustible que algú controlarà i ens seguirà venent a preu d'or.