MASCLISTA!


Ahir i avui he vist dos situacions molt similars que m'han semblat d'altres èpoques. Són aquestes:

- Ahir. Estic fent cua per pagar la ITV i entrar el cotxe i darrera meu entra una noia amb els papers del cotxe i espera. Em toca, faig els papers, pago i surto amb el cotxe cap al passadís 1 on he d'esperar que sigui el meu torn. Al passadís 2 arriba un Mercedes d'aquells tan grans i veig un noi jove al volant i al seu costat la noia que tenia al darrera i penso: "mira que bé el noi, ell tan còmode mentre envia la seva xicota a fer cua i pagar!".

- Avui. Passejo la gossa i passo per davant d'una benzinera, hi ha alguns cotxes a la zona de neteja. En un d'aquests cotxes hi ha dues dones, una més jove que l'altre (mare i filla?). La gran espolsa les alfombretes del cotxe i la jove passa l'aspiradora per dins. Quan arribo per la vorera a la seva alçada veig que dins del cotxe hi ha un home gras escarxofat al seient del conductor mirant com les dones netegen.

No vull fer cap valoració extra a part del masclisme d'aquests homes, ja les fareu vosaltres, només remarcaré un fet objectiu: en tots dos casos les dones portaven mocador al cap.



Comentaris

Carme Rosanas ha dit…
Tornem enrere? En això també?
jomateixa ha dit…
De vegades les més masclistes som les dones mateixes.
Quan vaig explicar-li a la veïna, fa uns anys, que m'apuntava a unes classes d'anglès per millorar el nivell, em va dir. I el teu home que hi diu?. Jo la vaig mirar amb cara de circumstàncies i li vaig dir... "què acabes de sentir el que m'has dit?" i llavors va adonar-se que havíem canviat d'època.
És bastant més gran que jo, però això no és excusa.
Sergi ha dit…
Bé, les companyes comentaristes de dalt obvien el que tu apuntes, que aquesta gent era de religió musulmana. Fins a llegir aquest apunt final la segona situació em semblava força denigrant, la primera no tant perquè les circumstàncies que havien portat a aquella situació podien ser diverses i no tenir res a veure amb el servilisme. Tampoc ho descarto, però qui baixa del cotxe a pagar no és indicatiu. Per exemple, i ara espero que no em titlleu de masclista, quan posem benzina sol ser la meva parella la que baixa a posar-ne, i el motiu és que s'entén més amb la màquina que jo...

Tornant al tema, ens agradi o no, hi ha una forta component cultural en les situacions que has vist. A ells, i sobretot a elles, els eduquen així, i així és. La seva religió és més intransigent que la nostra, però fins quan? Aquí abans també funcionaven així les coses, i potser ells van endarrerits en això, i ens guanyen en altres coses. No dic que estigui bé, però és cultural i jo no sóc qui per canviar una cultura. Les dones musulmanes hauran de fer un cop de cap algun dia i dir que ja n'hi ha prou. Les musulmanes i de tantes altres ètnies i religions. Llavors començaran el llarg camí que nosaltres encara recorrem i que encara no ens ha portat a la igualtat, ni de conya.
Oliva ha dit…
...I SI EL HOME "ESCARXOFAT",ESTAVA MALAL?...I SI EL JOVE PAGAVA EN "ESPECIES"?...
xavier pujol ha dit…
Hi ha 3 conceptes (com a mínim) en els que no es pot baixar la guàrdia. El de la lluita pels drets de la dona, dels treballadors, i nacionals, tal com deia com deia l'enyorada Maria Mercè Marçal.
A d'altres parts del món s'hi poden afegir els drets civils que es neguen per motius d'ètnia, religió, etc.
Relatus ha dit…
Buf, el masclisme no necessita mocadors. Està per tot arreu