Calle Berlín, 109


A Calle Berlín, 109 hi viu una comunitat d'allò més variopinta: una prostituta de luxe, un colombià amb un passat tèrbol, un matrimoni ja gran amb una dona amb intencions assassines, una mare separada amb dos fills, el nen un traficant en potència, la filla una estudiant no tan modèlica com pot semblar, un comptable amargat i vexat pel seu cap i un fantasma, el d'una veïna que va morir tres mesos enrere i que ningú ha trobat a faltar encara.

Sembla una comunitat com qualsevol altre, tots fan la seva vida, els veïns es creuen a l'escala o a l'ascensor i es saluden educadament. Però un misteri envolta l'edifici: l'assassinat d'un mosso d'esquadra i el seu company que vol descobrir què s'hi amaga al carrer Berlín número 109.

Com un joc de Cluedo o un trencaclosques que s'ha d'anar muntant, les peces van encaixant a poc a poc i els veïns es veuran obligats a fer pinya entre ells per poder-se salvar, perquè no hi ha un pam de net en tota l'escala, cadascun d'ells té alguna cosa a amagar i perquè no es descobreixi li interessa més ajudar al veí.

Calle Berlín, 109, és una molt entrentinguda novel·la de la Susana Vallejo que barreja la intriga amb l'humor negre amb algunes escenes delirants i molt ben trobades que fa de molt bon llegir.


Comentaris

Pakiba ha dit…
Un altre a la llista