ELS MEUS ESCRIPTORS DE CAPÇALERA

Aquesta tarda feia un repàs a la llista de llibres llegits en els darrers 6 anys perquè tenia curiositat de saber quins eren els meus escriptors de capçalera i m'ha sorprès veure alguna inclusió a la llista i, sobretot, alguna absència d'autors que en el passat havien significat molt.


En el primer rànquing i encapçalant la llista, està Donna Leon. Tot i que m'agraden i em distreuen els seus llibres del comissari Brunetti, no és pot dir que sigui la meva escriptora preferida. Aquesta és potser una de les primeres sorpreses. En total he llegit 11 llibres seus.


En segon lloc està Paul Auster. D'aquest autor no puc dir que sigui cap sorpresa veure'l a la llista, però sí trobar-lo en el segon lloc i no en el primer. En total 7 llibres.


En tercer lloc, com no, la meva gran i estimadíssima amiga Dolors Garcia i Cornellà amb 6 llibres. També em pensava que serien moltes més lectures, hauré de posar remei! Els seus llibres són apassionants.


En quart lloc, i empatat amb 6 llibres, la descoberta més recent: Haruki Murakami. Cada llibre seu, un plaer pels sentits.


En cinquè lloc, Arturo Pérez-Reverte, un autor que vaig descobrir fa molts anys i que sempre em dóna bones estones d'aventures. Total 5 llibres.


En sisè lloc, i empatada amb 5 llibres amb l'Arturo Pérez-Reverte, està una nova escriptora, amiga i antiga professora meva del nivell C de català, la Núria Martí Constans


En setè lloc l'Eduardo Mendicutti amb 4 llibres. Un autor ideal per passar estones divertides, iròniques i àcides.


En vuitè lloc i també empatada amb 4 llibres, la gran dama del misteri i una autora per recórrer sempre que et ve de gust passar una bona estona, Agatha Christie.


El novè lloc l'ocupa un altre amic, en Salvador Macip, el rei del món, un excel·lent, sorprenent i variat escriptor. 3 lectures.

El desè lloc està empatat entre diversos autors dels quals també n'he llegit 3 llibres de cadascun. Són: Alessandro Baricco, Carlos Ruiz-Zafon, Francesc Miralles i Thomas Mann.


Comentaris

Sergi ha dit…
Saps què, m'has fotut el post enlaire, hahaha! No, de veritat, m'encanta que l'hagis fet, és un post que fa un temps que tinc pendent de fer al meu blog de llibres, crec que a arrel d'una conversa amb en Macip. Em vaig preguntar quins autors he llegit més en la meva vida, i vaig pensar que estaria bé fer-ne un post. Si ens fixem en els darrers anys només, els que encapçalarien la llista serien dos de la teva, Murakami i Macip, però no són els únics i altres autors que no he llegit tant darrerament es fiquen pel mig d'aquests dos, i també m'he emportat alguna sorpresa, no et pensis. Després de veure't fer a tu el post, amb més motiu faré el meu, però encara trigaré una mica. És un post pendent per quan llegeixi algun llibre llarg, perquè no passi massa temps entre ressenya i ressenya, però també en tinc altres pendents que han d'anar abans. Encara que qui sap, ara m'has picat!

Molt xulo veure els teus autors de capçalera, anant una mica a la teva llista, tinc algun llibre de la Donna Leon a la lleixa de pendents i Paul Auster (del qual he llegit tres llibres i en tinc un altre eternament pendent), em sembla un pesat. I per cert, la teva llista de lectura és impressionant, cada any ens la detalles, però veure-la tota junta és magnífic! Jo la tinc en un excel, des del 2008, si no m'equivoco.
Salvador Macip ha dit…
Ostres, quina sorpresa! No m'esperava per res veure el meu nom acompanyat de tots aquests escriptors il·lustres. Moltíssimes gràcies per llegir-me i per incloure'm entre els teus escriptors de capçalera, és tot un honor.
Deric ha dit…
Et tinc en gran respecte, Salvador, i els llibres teus que he llegit m'han agradat molt. Encara no m'he decidit, però, pels teus assajos, potser algun dia...
Pakiba ha dit…
Tens molt bona llista, hi ha alguns que també m'agraden molt.
Elfreelang ha dit…
bona llista d'autors ....sovint ens sorprenen a nosaltres mateixos....
Anònim ha dit…
Interessant llistat
En Murakami l'he començat a llegir fa poc i m'ha sorprès gratament, de l'Auster i d'en Pérez-Reverte he estat un seguidor incondicional (el segon no m'interessa gens com a persona) cosa que em fa pensar amb la distància que, en ocasions, pot haver entre l'artista i la seva obra
o entre el escriptor i el lector
doncs això
salut i peles

Anònim ha dit…
i on està en Terry Pratchett? No el veig per enlloc! Deu haver sigut un error...
Deric ha dit…
Terry Pratchett? Qui és aquest?
Deric ha dit…
Gregori, em passa el mateix amb l'Arturo, ell no em cau gaire bé, però els seus llibres són molt bons.