Els monstres de l'autopista


Foto Manel Lladó, El Punt.

L'altre dia va haver un accident a l'AP7 a l'altura de Violbí d'Onyar, en un tram d'obres: 6 camions implicats, un cotxe, diversos ferits i una noia, conductora d'un dels camions, morta.

Jo, que faig aquest camí cada dia, veia que una cosa així podia passar en qualsevol moment.

És indignant que a l'autopista (pagant una fortuna) hagis de fer quilómetres i quilòmetres a 80 km/h per uns carrils estret enclastats entre tanques de formigó i trepitjant contínuament la banda sonora. Però a això s'ha d'afegir el fet que els camions circulen en fila sense respectar la distància mínima de seguretat i a unes velocitats que no passarien cap control del tacògraf. Alguns, com no poden avançar en els trams en obres, se t'enganxen al darrera perquè augmentis la velocitat i, encara que no vulguis superar el límit permès (perquè a sobre hi ha radars), ho has de fer per allunyar-te d'aquell monstre.

La veritat és que em fa por avançar els camions i només ho faig en els trams en que hi ha 3 carrils perquè més d'un cop quan vas a fer-ho, ells també decideixen avançar el camió que tenen davant i canvien de carril sense mirar i ja t'espavilaras tu d'apartar-te.

L'accident de l'altre dia va ser molt bèstia però no em sorprèn, el que m'estranya és que no hi hagi més sovint.

Comentaris

Sergi ha dit…
Malauradament, hi ha conductors de vehicles grans que es despreocupen de la resta, ja que saben que tenen les de guanyar davant de turismes i altres petiteses. Però de vegades a ells també els toca perdre.
Belén ha dit…
Es que muchos (por no decir todos) se pueden evitar... hay que guardar las velocidades, las distancias y sobre todo, ser paciente y amable con el otro conductor...

La verdad es que muy pocos somos así

Besicos
Josep Anònim ha dit…
Hi ha un animal de l' asfalt que encara em fa més por que els camioners ( i no són pas les camioneres , que mereixen un post apart ) . I és el motero jonathan-adolescent-maxituning-poligonero-gonzalez .

Ni recorden per a qué serveixen els intermitents . A les sortides de les rotondes has d' anar amb quatre ulls .
Jordicine ha dit…
Tens tota la raó. És una 'ratera'. Un miracle que no hi hagi més accidents com aquest. Una abraçada.
Anònim ha dit…
Uf pobre que por me donen a mi estes coses, Aspai en la carretera xics
Striper ha dit…
Es impresionant el poc que cuiden la seguretat a moltes carreteres.
òscar ha dit…
Hi ha trams d'autopista i carreteres que són veritables trampes que a ningú sorprenen. A ningú menys als que han de prendre decissions envers elles.
Unknown ha dit…
Tens tota la raó. Jo faig de tant en tant aquest tram i és un perill! I els camions, uns cabronassos molts cops! Quan es posen en paral.lel putejant-se l'una a l'altre per "A veure si m'adelantes" és perillosíssim!
Ferran Porta ha dit…
Hi ha autèntics cafres al volant. I sovint, les conseqüències no les paguen només ells!
Bargalloneta ha dit…
És una foto esgarrifant!!!
Montse ha dit…
buf... i jo que començava a superar el meu trauma... glupssss
Met ha dit…
Les obres són necessàries, però la seva bona senyalització també... i el respecte per les normes de circulació encara més. Són bàsiques...

La llei del més fort no serveix damunt de l'asfalt, perquè no sempre el més fort guanya, com malauradament ha passat amb la noia conductora del tràiler.