La mania de detrossar el paisatge

El Ter al seu pas per les Deveses de Salt
En aquest país, i em refereixo a Catalunya, tenim la mania de fer més i més carreteres i invertir menys i menys en transport públic. Això suposa que hi hagi més cotxes circulant i contaminant i es destrossi el paisatge, ja prou malmès.

No hi estic en contra de modernitzar la xarxa de carreteres, que falta els fa, però sí que estic en contra dels nous traçats. Poso per exemple la N-141 que va de Girona a Olot passant per Salt, una carretera terrible i de molta densitat circulatòria. Doncs bé, ara la Generalitat ha decidit arranjar-la i fer una variant perquè no passi pel mig de Bescanó. Fins aquí perfecte. Però per què no condicionen el tram que ja hi ha fet en lloc de fer un de nou que passi pel mig de l'únic parc i la darrera zona natural que hi ha al municipi de Salt? Tampoc em sembla bé que Salt digui que la carretera passi pels pobles veïns de Fornells o Sant Gregori.

Salt ja està prou destrossat per totes les infraestructures que el sagnen com per, a més, fer-hi passar una carretera nova pel mig
d'una zona d'important interès natural! Que es refaci la que ja hi ha però ben feta i amb totes les mides de seguretat que ara no té i prou.

No! Jo també estic en contra que la N-141 passi per les Deveses! Tinguem una Catalunya verda i no plena de carreteres!

Comentaris

Pakiba ha dit…
Una pena si o fan,les Deveses son molt macas i es necesiten les zones verdes.
Joana ha dit…
Ja van destrossar les hortes de Sta. Eugènia els promotos de l'Akasbayu amb el permís de l'Ajuntament. Ja només falta destrossar les Devesses :( indignant!
Guspira ha dit…
Estic d'acord amb tu!
Rita ha dit…
És una llàstima aquesta falta de sensibilitat...
Anònim ha dit…
Sips, la família se'ns fa gran a cops de gata abandonada. Però són tan mooooones!
Veig que tu no pares amb el Bloc i amb els llibres... a les ressenyes de la dreta veig que has llegit "El descubrimiento de la tumba de Tutankhamon" hi vam estar per allà aquest estiu amb el director del màster d'egiptologia de la UB... impresionant!

Voltaire-
Xarnego ha dit…
Estic amb tu,
es una vergonya,
desprès de mes de trenta anys,
i encara no tenen un traçat com cal,
tot seria mol mes fàcil arrenga’n la actual,
desprès ja pensarem amb mol mes calma
quina es l'altra alternativa possible.

La pilastra es un punt mol conflictiu
però crec que te solucions avui possibles
i mes acurades, que malmetre les deveses.

salutacions, et llegeixo.