dijous, 21 d’octubre de 2010

La mania de detrossar el paisatge

El Ter al seu pas per les Deveses de Salt
En aquest país, i em refereixo a Catalunya, tenim la mania de fer més i més carreteres i invertir menys i menys en transport públic. Això suposa que hi hagi més cotxes circulant i contaminant i es destrossi el paisatge, ja prou malmès.

No hi estic en contra de modernitzar la xarxa de carreteres, que falta els fa, però sí que estic en contra dels nous traçats. Poso per exemple la N-141 que va de Girona a Olot passant per Salt, una carretera terrible i de molta densitat circulatòria. Doncs bé, ara la Generalitat ha decidit arranjar-la i fer una variant perquè no passi pel mig de Bescanó. Fins aquí perfecte. Però per què no condicionen el tram que ja hi ha fet en lloc de fer un de nou que passi pel mig de l'únic parc i la darrera zona natural que hi ha al municipi de Salt? Tampoc em sembla bé que Salt digui que la carretera passi pels pobles veïns de Fornells o Sant Gregori.

Salt ja està prou destrossat per totes les infraestructures que el sagnen com per, a més, fer-hi passar una carretera nova pel mig
d'una zona d'important interès natural! Que es refaci la que ja hi ha però ben feta i amb totes les mides de seguretat que ara no té i prou.

No! Jo també estic en contra que la N-141 passi per les Deveses! Tinguem una Catalunya verda i no plena de carreteres!
Publica un comentari a l'entrada