No us volem a Salt ni en lloc

Foto: http://www.eldebat.cat
Dos dies després de la meva anterior entrada Què té Salt? en la que em feia ressò d'una notícia sobre delinqüents expulsats del país i que retornen impunement al municipi on feien les seves malifetes, hi ha hagut una operació policial d'estrangeria a Salt, en ple centre i a l'hora en que més gent hi ha al carrer. El resultat de la batuda ha estat de 10 detinguts per problemes amb els papers de residència.

Casualitat? La veritat és que des que va sortir la notícia al diari, els carrers de Salt anaven plens de comentaris, tot i que no s'havia desfermat cap alarma social, més aviat una certa indignació.

Estic gairebé convençut que han pagat innocents per pecadors i que de les 10 persones detingudes, poques d'elles hauran tingut mai problemes amb la justícia, simplement eren en lloc equivocat en el moment equivocat. Però tampoc em crec les versions que parlen de maltractes i de males formes dels Mossos. Ni tan clar ni tan fosc.

La pregunta, però, és: I ara què? Ha servit o servirà per alguna cosa més que per sortir als diaris amb un intent de tranquil·litzar l'opinió pública? 

Més enllà de la típica "operació publicitària", espero que la batuda d'ahir serveixi per donar un missatge clar als delinqüents: 

No us volem a Salt ni en lloc fins que no sapigueu viure en convivència, en societat i amb respecte per l'altra gent.

Comentaris

Ferran Porta ha dit…
D'una banda temo que no canviï res, de l'altra confio que algú, en les anomenades "altes esferes", sabrá posar seny.
Pakiba ha dit…
Jo també espero que serveixi de alguna cosa i no solament de "operació publicitaria".


Un petonet.
Sergi ha dit…
Com sempre, cortines de fum, a mi em sona a això que dius, pantomima per semblar que fan alguna cosa, quan en realitat el que caldria fer no ho fan. I naturalment, en aquests casos, paguen justos per pecadors, generalment els que menys culpa en tenen.
Elfreelang ha dit…
En lloc de profunditzar i fer una bona feina, lenta, complexa i llarga amb la col·laboració de tota la comunitat s'imposa l'actuació irreflexiva, contundent i superficial, quin temps vivim!
Sufur ha dit…
Si que son sospechosas, estas curiosas coincidencias...
Yáiza ha dit…
M'agrada la teva manera de veure-ho, "ni tan clar, ni tan fosc". Sovint les informacions que ens ven cada banda són igualment falses i exagerades... M'agrada pensar que la veritat és un punt mig, més o menys equilibrat entre un punt de vista i l'altre. Pel que fa al contingut del post... et dic el mateix que en l'anterior: espero que tard o d'hora algú amb seny acabi agafant les regnes de la situació i que treballi seriosament per posar-hi remei.
Jordicine ha dit…
Aviam si s'aconsegueix alguna cosa, DERIC. Una abraçada.
indiketa ha dit…
felicitats per el teu blog,

us convidem a coneixer i participar en el nostre blog, que potser per proximitat us pot interesar

http://indiketa-figueres.blogspot.com/

fins aviat!!