Soc barceloní



He passat uns dies a Barcelona per qüestions de feina i he gaudit molt, no de la feina, que també, sinó per estar al meu poble, Barcelona.

Fa molts anys que vaig marxar de la gran ciutat però m'agrada tornar-hi de tant en tant, tot i que no ho faig el sovint que voldria. Aquests dies han estat una mena de vacances laborals i he fet el que milers de ciutadans estan cansats i farts de fer cada dia: llevar-me més aviat del compte; caminar fins el metro; agafar el metro; caminar fins a la feina; sortir a esmorzar al bar; tornar a caminar fins el metro; agafar el metro; caminar fins a casa; dinar i tornar a començar.

He viscut hores puntes, metro ple, gent, cares llargues, rostres adormits i al mig, jo, amb cara de felicitat i fixant-me bé amb els canvis tan evidents que he vist que s'han produit en la gent i m'he adonat de dues coses: la gent al metro s'aïlla molt més que abans escoltant la seva pròpia música i que en el metro es llegeix molt més del que no sembla (molts diaris gratuits, menys de pagament, revistes i llibres de tota mena), també es fan sudokus i mots encreuats.

M'agrada observar la gent i en aquests viatges ho he pogut fer perfectament.

Suposo que si això que he fet aquesta setmana ho hagués de fer cada dia de la meva vida laboral, em cansaria molt, com ho vaig fer fa anys i que em va portar a buscar-me la vida en una altra ciutat. Però per uns dies és divertit. Tot i que reconec que a una ciutat més petita s'hi viu molt bé: no has de fer cues, per anar a treballar no has d'agafar el metro, no hi ha tan estrés ni tanta gent, els trajectes són més curts i fàcils de fer. De fet és un luxe anar a la feina caminant i tenir-la a cinc minuts de casa. Hi ha de tot, pros i contres, i ara no tinc ganes de fer una llista que seria moooolt llarga, tant d'un camp, com d'un altra.

Comentaris

Rita ha dit…
Jo hi visc, agafo el metro cada dia, i no és tan desagradable. Tinc trajecte curt, això sí.
Bona nit!
Sergi ha dit…
Jo sóc dels que llegeixo, i dels que s'alegren de veure tanta altra gent amb un llibre a les mans pel metro.

Barcelona que no me la toquin. Em podries dir mil pros de viure en una altra ciutat, i ni així me'n voldria moure.
ddriver ha dit…
jo agafo el primer metro del mati per tornar a casa i soc jo l´extranger dins el metro..l´hi estic agafant mania,a sobre et miren com si estiguesis al seu espai.Despres al tren mes del mateix..ja t ho regalo nen,amb ho be que es va en taxi ;)
Striper ha dit…
No nomes el metro a rodalies també es produeeix un micro mon amb gent de totes cklases i amb unn munt de cares i activitats.
Meritxell Martí ha dit…
Jo hi vaig treballar tres anys i el trajecte diari Sabadell Sud-Arc de Triomf, Arc de Triomf-Sabadell Sud em va baldar de valent.

Ara que sóc free-lance, baixar a bcn és sempre excitant.

Per als barcelonautes de pro:
Coneixeu la plaça de Sant Gaietà?

:-)
mossèn ha dit…
per cert, les barcelonines estan bones ??? ... salut
isnel ha dit…
Tu digues, sent, mira i experimenta tot el que vulguis, però TORNA! Que aquí ja saps que t'estimem molt.
1 ptó :)
Jordicine ha dit…
Jo visc a Granollers, però també vaig néixer i viure uns anys a Barcelona. M'agrada molt! M'ha fet gràcia això que li diguis poble. Una abraçada.
nimue ha dit…
que bonic ho expliques... a mi m'agrada molt Barcelona però reconec que em resulta més agradable viure en una ciutat més tranquil·leta...
El que més em va agradar quan em vaig mudar a Vilanova va ser que podia anar caminant a tot arreu!
Ferran Porta ha dit…
Saps què m'agrada de Berlin? Té una oferta que no t'acabes (com tota gran ciutat)... i l'esperit d'un poble! De debò, molts fan aquest comentari quan venen de visita per primer cop: els sobta que, sent tan gran, es respiri tanta tranquil·litat, en termes generals.
Ferran Porta ha dit…
(Per cert, no hauries d'haver titulat "Sóc barsaluní"? ;-))
Deric ha dit…
je-je
i perquè no "barçaluní"?