Lectures del 2009


“Der moderne Buchdruck“. Berlín. Foto Wikimedia Commons

Com sempre, no m'agrada fer repàs del que m'ha passat el darrer any però hi ha una excepció i es tracta de veure quins i quants llibres he llegit i quines i quantes pel·lícules he vist.

Com les pel·lícules les tinc anotades en un altre lloc i ara no tinc ganes de fer traspassos de formats, posaré només la llista de les lectures del 2009:
Es pot accedir a la fitxa i/o comentari del llibre clicant en el títol.

Actualització:

En Peter, molt sàbiament ha dit que podia posar estrelles al costat dels llibres per saber la meva valoració final. Doncs és el que he fet, posar estrelles d'una a quatre segons si m'agradat més o menys. D'una estrella hi ha uns quants, de dos forces, pocs de tres, de quatre només un i no hi ha cap que s'hagi quedat sense estrella.

Per cert, que hi ha un llibre que no surt a la llista perquè és dels pocs que he deixat a mig llegir, es tractava de "La soledad de los números primos", no vaig poder amb aquella història d'adolescents autodestructius.

Comentaris

Sergi ha dit…
Una bona i variada llista, sí senyor! De tots aquests, només he llegit El misteri de l'amor de Joan Miquel Oliver, i em va decebre molt i molt. Sóc fan d'Antònia Font i m'esperava un llibre friki, però no aquell desgavell. Quina opinió te'n va quedar a tu?
Striper ha dit…
Una llista extensa i de qualitat.
Deric ha dit…
XEXU, em va passar el mateix que a tu, em va avorrir mortalment, de fet el vaig acabar bastant en diagonal.

STRIPER, no sé si de qualitat i m'hauria agradat que fos més extensa.
Josep Anònim ha dit…
Un llista llarga , més que no pas la de les meves lectures ; i mira que estic en el món del llibre . Però precisament per això , rarament coincideixo amb altres persones quan parlem de qué hem llegit . La vida és breu ( un do de la natura que hem d' agraïr ) , i s' imposa la sel.lecció rigurosa del que volem llegir per aprendre .

Qué en treiem de les nostres lectures ? Jo , respostes i preguntes . Vaig a un llibre perquè cerco respostes , una línea d' actuació a la vida . Molt sovint , es queda en una puntuació , vaga i difosa .

He llegit uns quants llibres , al llarg del 2009 , però t' en destaco cinc , i el per què .

1- "La educación de Óscar Fairfax" , de Louis Auchincloss . D' ell n' he après que no sempre les classes privilegiades són les dolentes de la pel.lícula , i que no hi ha pitjor ressentiment que el dels pobles . Vinc d' una família de clase mitja-alta , força cultivada , laboralment de les professions liberals i universitàries i he patit tant la cruel homofòbia de poble com la gelosia de la gent per portar el meu cognom .

2- "Up de Villa" , en castellà "La perfecta casada" , de William Somertset Maugham . D' ell he après que mai et casis una segona vegada completament per amor , i que deixis un racó a la conveniència

3- "El filo de la navaja" , també de Somerset Maugham . D' ell he après que el bé i el mal van indissolublement lligats , i que venen de la mateixa font .

Aquesta tercera lectura em porta a recomanar-vos a tots , el

4- . El llibre "La perra de Alejandria " , de la Pilar Pedraza . D' ella he après que als deus , s' els deu certa consideració i respecte , però que és millor estar en pau amb ells , i deixar-los on són , a les alçades . Que és impossible estimar la humanitat en si ; estimo als meus germans , amics , i no puc pas aspirar a estimar més . No barrejem afers mundans amb les coses divines . ( Aquest llibre , per als que conservem una visió lleugerament religiosa de la vida )

5- "Rojo" , també de Somerset Maugham . Suposo que hauràs notat que és un autor que m' agrada . D' ell he acceptat que l' amor s' evapora , que sols una parella entre cent sap trobar la sortida adecuada a la rotonda i arribar junta al final del camí . M' ha anat bé llegir-lo , per entendre que la meva separació era qüestió de temps , i que ni jo ni en Miquel varem ser per a cada un , el respectiu dolent de le pel.lícula . També que el fracàs és part de la educació sentimental ( dualitat , de dues persones ) i emocional ( unicitat , de les meves emocions )

Frederic , disculpa'm ( Disculpeu-em també ) . Com sempre , m' allargo , i tampoc vull sentar càtedra . Però quan em poso a escriure ho vull fer per quelcom ; no per a quedar-nos amb un simple "oh ! qué bé ! " .
Eli ha dit…
Excelente lista, ya me he apuntado algunos...

Un abrazo!
Funcionario's blog ha dit…
Yo hubiese puesto una estrellita o una valoración al lado de cada uno, según te hayan parecido, y así ya lo utilizas a modo de recomendación.

Sólo de pensar las muchas cosas culturales que hay por hacer...
Sara ha dit…
Deric
Jolin deuni-do, jo aque any passat he estat molt vaga per llegir(problemas de vista mes que res)...aquet any ja en tinc un parell en repos a las estanterias,pro de moment no em ve de gust(i mira que llegir es com menjar per mi, sera que estic a dieta i aixo implica restriccio de tot....)
Molts de petons
Montse ha dit…
Caram! ja fa un any, de la teva llista anterior? com passa el temps... aquest any només coincidim amb Els homes que no estimaven les dones. Ja vas dir que no t'acabava de fer el pes, oi? veig que no has llegit les continuacions... a mi si que em van agradar, tot i que la primera és la millor.

Bona lectura per al 2010!
òscar ha dit…
Una llista que fa goig. Espero superar la mandra inicial d'aquest 2010.
Jordi ha dit…
Deu n'hi do amb laa llista, jo els vaig posant però no els apunto així que no se si n'he llegit mes o menys. Hem coincidit amb Els homes que no estimaven les dones (acceptable), La trilogia de Nova York (triplement Fantàstica de bona, surrealista i ben escrita) i La soledad de los numeros primos (dura però amb trossos molt ben escrits).
En recomanaries algun altre de l'Auster?
Montse ha dit…
Tens un premi al diari de l'àvia!