Lliçó de vida

Sèniors extraordinaris


Ahir vaig assistir a una xerrada que portava per títol «Sèniors extraordinaris» on tres persones de 87 anys parlaven de la seva experiència vital, però sobretot de la vida activa que porten a la seva edat.

Va ser realment extraordinari sentir-los, no tan parlar de la seva vida, que sí perquè van viure una època molt difícil i dura que va marcar tota una generació, sinó per l’activitat que, a pesar de l’edat i dels problemes de salut que comporta, encara duen a terme.

Per exemple, l’home, Àngel Comalada, músic de professió, encara toca el piano cada dia a més de cantar en una coral, fer llargues caminades i anar vestit sempre impecablement.

La Maria Antònia Canals, professora de matemàtiques, encara va gairebé cada dia al seu despatx de la Universitat a treballar i ensenyar altres professors. A més va ser emotiu veure com retrobava antics alumnes seus entre el públic.

I deixo per l'última la Marcel·la Tubert. Què dir d’ella! Que és una dona genial, activa, positiva, divertida, extraordinària. Me l’estimo molt encara que no li digui. Vam passar estones divertidíssimes i vam riure moltíssim quan compartíem estones de ràdio junts i cada cop que ens trobem encara em recorda la meva admiració per l’Aitana Sánchez-Gijón, que va ser la primera cosa de que vam parlar quan ens vam conèixer. Avui, als seus 87, encara dirigeix i presenta un programa setmanal a la ràdio.

Jo, si arribo als 87, vull ser com ells i plantar cara a la vellesa amb bona cara, positivitat i, sobretot, amb molta energia.

Comentaris

Laura T. Marcel ha dit…
Els avis darrerament ens donen moltes lliçons. Són una generació, la d'aquests que parles, que van haver de passar moltes coses i lluitar per aconseguir unes condicions dignes en molts aspectes de la vida. Nosaltres ens ho hem trobat ja força treballat i ara de cop tot s'esmicola, però els qui s'ho han de treballar ara no en saben, s'ho han trobat tot fet i no treuen les urpes i s'ho estan deixant perdre tot. Encara són ells els qui tornen a sortir als carrers a defensar drets. Ja cal que els tinguem presents que bé que s'ho valen!!!
Deric ha dit…
Ja tens raó, Laura!
Sergi ha dit…
Si la salut i el cap acompanyen una mica, a aquella edat encara es poden fer moltes coses. Jo tinc una tieta-àvia de 94 anys que fins ara ha seguit viatjant i cada setmana fa diverses activitats amb les seves amigues. A més, és una crac de les manualitats. Els anys comencen a passar-li factura, però ara. Però encara t'arrenca algun comentari irònic que et pot deixar planxat!