Feina feta i a per un altre!

Plaça del Veïnat de Salt
L'he acabat, per fi, després d'un any just. Em refereixo al meu nou llibre. 

El vaig començar, com he dit, fa cosa d'un any, quan vaig decidir presentar-me a un important premi literari de Girona. No tenia cap idea concreta al cap, només sabia que volia que l'acció passés a Salt i que no tingués res a veure amb els temes pels quals surt normalment Salt a la premsa.

Però tenir l'escenari de la novel·la no és res, és una ínfima part. Llavors va ser quan, pensant i donant voltes i més voltes a quin podria ser l'argument i descartant un munt d'idees, vaig trobar la notícia inspiradora. Una notícia apareguda en la secció de successos de l'edició d'un conegut diari gironí del 1903. Allà hi havia una bona història, només calia imaginar l'abans i el després dels fets i el per què. Això no em va portar gaire temps, la meva imaginació desbocada va trobar de seguida el fil conductor de la història i vaig escriure un resum sencer del llibre. Era el primer cop que ho feia.

Sempre escric un guió bastant incomplet on poso els personatges, els llocs i una idea de l'argument, però aquest cop tenia tot el llibre en 16 pàgines escrites a mà. Només calia desenvolupar la novel·la.

M'hi vaig posar sabent que no arribaria a temps per l'any passat i així he anat escrivint de la forma que faig normalment: indisciplinadament. 

Però ara ja està. Bé, calen correccions i més correccions perquè no hi hagi incoherències, que s'entenguin totes les frases i el que es vol explicar i, naturalment, les faltes d'ortografia, que hi ha a pesar del corrector automàtic.

Aquest any el podré presentar al premi, tinc 2 mesos per fer retocs. Sé que és un llibre molt bo i n'estic molt content del resultat. Guanyi o no, estic convençut que aquesta novel·la veurà la llum un dia o un altre.

Comentaris

Sergi ha dit…
Enhorabona! Importantíssim estar convençut que has escrit un bon llibre. Si no guanyes el premi, que de vegades els premis no són tan legals com haurien de ser, sempre pots buscar editorial, i si és un bon llibre, segur que agradarà a algú! Ja ens en parlaràs més!
Carme Rosanas ha dit…
Molta sort per sl teu nou llibre! Guanyis o no, que surti a la llum!
Salvador Macip ha dit…
Enhorabona i molta sort! Premi o no, segur que serà un bon llibre.
Anònim ha dit…
Si triomfa digues que jo vaig creure en el teu projecte des del primer moment. Sinó es igual...
Deric ha dit…
I tant, XeXu!
Carme, jo també ho espero.
Gràcies, Salvador!
Pons007, fet!
Relatus ha dit…
Ostres, que tinguis molta sort. Me l'he mirat un munt de vegades, aquest premi però em sembla que encara queda molt de temps perquè m'hi vegin. Estaré atenta :)
Pakiba ha dit…
Segur que será un bon llibre i ja tinc ganas de llegirlo.
Molta sort .
petonets
rits ha dit…
Enhorabona!!! i molta sort!
Elfreelang ha dit…
enhorabona! mai se sap....