A long time ago in a galaxy far, far away...

Cartell original de la 1ª pel·lícula que penja de la meva habitació

Sí, ho sé, tinc un punt de friky, però no ho puc evitar, Star Wars és la meva pel·lícula. Sobretot la primera, subtitulada, posteriorment com A new hope, i en part, també, la segona, L'imperi contraataca, per l'atmosfera opressiva i el gran final que té.

Doncs bé, fa 35 anys que es va estrenar el primer film, una aposta arriscada que ha estat la més rendible de la història del cinema. I sí, fa 35 anys, jo vaig anar a veure-la en un cinema de Barcelona, el nom del qual no recordo, però sí recordo que estava al Paral·lel i que, a la façana, lluïa espectacular el cartell de la pel·lícula amb el retrat dels protagonistes i les naus i les estrelles. Només de mirar aquell cartell enorme en la façana vermella, ja et traslladaves automàticament en un món de màgia i aventura. Un món que, 35 anys després, encara em causa fascinació cada cop que m'endinso en ell i que ha estat per mi l'inspirador de contes i relats i, fins i tot podria dir que va ser el causant que em dediqui a escriure (i també, com no, que sigui un malalt de cinema), perquè em representa una mica la recerca d'aquelles sensacions que vaig tenir, de nen, assegut a la butaca del cinema, però amb el cap dins de l'una galàxia molt, molt llunyana...

Actualització: què gran és Internet! Navegant he trobat que el cinema es deia Nuevo Cinerama.

Comentaris

Yáiza ha dit…
Carai! En aquest cas suposo que t'hem de felicitar també a tu per aquests 35 anys de passió gal·làctica..! =P
Sufur ha dit…
¡Qué peliculón! Comparto tu pasión galáctica :-)
Sergi ha dit…
Doncs mira, precisament no sóc massa de Star Wars, tot i que en sé una mica, però no m'ha acabat d'atreure mai. Ja veig que tenim un altre friki a la casa... Saps amb què em quedo? Que la pel·li és més gran que jo!
Elfreelang ha dit…
Quins records mirar enrere....cinemes que ja no hi són...pel-licules que ens han marcat i sempre hi seran....no és de les meves preferides però reconec que hi ha un abans i un després de la guerra de les galàxies...forma ja part de l'imaginari col·lectiu....35 anys? com passa el temps!
rits ha dit…
M'apunto a aquest homenatge!! tb sóc friki, friki de La Guerra de les Galàxies!! vaig néixer un any més tard, xò me les faig meves, meves! la primera que vaig veure va ser El retorn del Jedi i era moooolt petita xò els Ewoks em van captivar. Deseguida em van agradar les altres dues. La meva preferida, l'Imperi Contraataca.

Crec que va ser pel 25è aniversari que les van tornar a posar al cinema. I les vaig veure totes!! fantàstic!!!
Salvador Macip ha dit…
Ostres! La vam veure al mateix cinema! A més recordo que estava molt ple i vaig seure cap al davant a la dreta. Semblava que anava dalt d'una nau. Quina gran experiència...
Deric ha dit…
Veig que no sóc tan friqui, doncs, però sí que, de tots, el més vell.

Salvador! Recordo també que estava molt i molt ple i vam seure bastant endavant cap a l'esquerra de la pantalla i quan van sortir les lletres grogues solcant l'espai, m'hi vaig ficar dins la pantalla i no vaig sortir fins que van encendre els llums.
nimue ha dit…
jo era un bebe quan van estrenar la pel·li però per mi és un referent! Tens un punt friki? Jo tinc mooooolts punts! Visca! :)
Jordicine ha dit…
Jo recordo perfectament quan la vaig veure, on i amb qui. Crec qué és la primera --o una de les primeres-- pel·lícules que vaig anar a veure amb amics. Va ser a Granollers, al desaparegut Majestic i amb uns germans que es deien Alonso. Quina gran pel·lícula! Una abraçada, DERIC.
jomateixa ha dit…
A mi també m'agraden força, encara que no és la "meva pel·lícula".