S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes

S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes és la nova novel·la de la Dolors Garcia i Cornellà i amb la qual va guanyar el 26è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil. 

Aquesta novel·la, acabada de llegir aquesta mateixa tarda, s'ha convertit en la meva darrera lectura de l'any i no podia haver acabat la llista de lectures de l'any 2011 de millor manera. 

És una novel·la destinada a un públic jove, adolescent, però que, com sempre dic, pot llegir tothom i més en aquest cas que hi ha intrigues, suspens, terribles secrets del passat, vida, mort, amor, amistat i molta neu.

L'acció se situa el dia 8 de març de 2010 quan una important nevada va caure a Catalunya i més intensament a les comarques gironines. Durant aquell dia i la setmana següent, en certes poblacions, es va viure un veritable caos: carreteres tallades, gent atrapada als vehicles, cables i torres de llum caiguts, arbres trencats... I al mig d'aquest enrenou, una sèrie de personatges es veuran obligats a passar la nit junts en una masia on han pogut refugiar-se. Aquest grup de gent és molt diferent i hi ha de tot: una prostituta, una infermera, uns adolescents, una àvia, un nadó, un mort, un pagès. Tots amb una història al darrere, amb uns secrets amb els que han d'aprendre a viure o conviure. Aquella nit, a la masia, el que viuran els canviarà la vida per sempre més.

Si encara us falta algun regal de Reis per algun jove, o no tan jove, recordeu aquest suggeridor títol. No us decebrà.


Comentaris