Primeres magdalenes integrals fetes per mi. Photo by F. Mayol |
Em sembla que aquesta és la primera entrada de cuina que faig al blog en tota la seva història! La seva causa: la petició que m'han fet al facebook perquè pengi la recepta de les magdalenes integrals que vaig fer ahir.
Cal a dir que no és una recepta meva (no en tinc ni idea de cuinar) i de l'àvia, l'he tret del llibre Magdalenas de Xavier Barriga i editat per Círculo de Lectores.
Doncs com és molt senzilla, aquí va:
Ingredients:
125 g d'ou (2 ous aprox.)
175 g de sucre morè
60 g de llet desnatada
190 g d'oli d'oliva suau (jo vaig posar oli verge extra)
210 g de farina de blat integral
7 g de llevat
1 mica de sal
1 mica de pela de llimona ratllada (me'n vaig oblidar!)
Batre l'ou i el sucre, després incorporar la llet i l'oli sense deixar de batre (el llibre diu amb un batidor elèctric, però jo no en tinc i ho vaig fer a mà, només cal fotre-li força als braços).
A part barrejar la farina amb el llevat, la sal i la llimona. Agregar-ho a la mescla anterior sense deixar de remenar. Quan la massa ja sigui homogènia, barrejar (o batre amb el batidor) durant 2 o 3 minuts. (No vegis com acabes amb els braços!!!).
Tapar la massa amb un drap i guardar-la a la nevera com a mínim 1 hora, però es pot deixar 24 hores. Jo vaig deixar-la 24 hores.
Passat aquest temps, precalentar el forn a 250º, remoure la massa un altre cop i omplir els motllos a 3/4 parts amb una cullera. (Surten unes 12 magdalenes) Posar per sobre la massa la decoració que vulguem (en aquest cas jo vaig posar sèsam cru) i ficar-ho al forn a 210º durant 16 o 18 minuts.
I ja està! Unes magdalenes que no tenen res a envejar a les de la millor fleca del món!!! Boníssimes!
Les següents que provaré a fer seran les magdalenes de pastanaga, mmmmmm...
Comentaris
No m'hi posaré... però amb la vènia una sí que me la foto; nyam!
Bon profit, Deric!
es que vas triar molt bè, las del Xavier Barriga osn infalibles....pero el que vas fer mes bè , va ser deixar repossar la masa a la nevera, aquesta es la clau.
Disfrute-las molt.
petonets
hi tens el braç trencat!
jajajajajjaj
perdo..perdo..feia broma
;-)
Les de pastanaga, també ens les explicaràs?
T'han quedat espectaculars! Amb els motlles de silicona surten perfectes. Ja et veig amb fiambreres de magdalenes cap a la feina jajaja.
Et recomano aquests muffins de plàtan, jo no paro de repetir-los i mai sobra ni un!
http://glutoniana.wordpress.com/2011/11/04/muffins-de-platano-riquisimos/
Ah, per cert... m'he llegit el teu llibre, ho he posat al facebook i al blog de llibres :)
365 contes
Terra de llibres
Dolentot!!
Ñamñamñam