Murder, She wrote

Murder, She wrote o el que és el mateix S'ha escrit un crim, és una sèrie de televisió que es va emetre entre el 1984 i el 1996 però que quedarà per sempre, si més no, en la meva galeria de clàssics televisius al costat de Twin Peaks.  

A cada capítol de Murder, She wrote, una mena de Miss Marple d'un petit poble d'Estats Units  (que val més no trobar-se-la perquè allà on va, hi ha un assassinat), ha de resoldre els crims amb molt poques pistes i una colla de sospitosos. Hi estic ben enganxat!
 
La seva protagonista és la fantàstica Angela Lansbury (1925). Aquesta actriu de l'època daurada de Hollywood va ser especialista de papers secundaris o de femme fatal o de dolenta. Dels quals va aconseguir 3 nominacions als Oscar i diversos Globus d'Or. Però jo la recordo, a part de la sèrie, especialment en dues pel·lícules, Mort en el Nil i La bruja novata, pel·lícula barreja de dibuixos animats i imatge real de la que guardo un grandíssim record.

L'estimada Lansbury, contràriament al que pugui semblar, no està pas retirada. Fins el mes de juny estava fent teatre a Broadway amb l'obra A little night music, per la qual va estar nominada al premi Tony com a millor actriu de repartiment. Té, també, dues estrelles al passeig de la Fama de Hollywood, per la seva tasca al cine i per la televisió.

Comentaris

Sufur ha dit…
Adoro a Angela Lansbury... Y "se ha escrito un crimen" era mi programa favorito de los domingos (siempre que escucho aquella sintonía me asalta un "sabor a domingo soleado" maravilloso). Eso sí: ser amigo de Jessica Fletcher era tener todas las papeletas para ser asesinado... qué mujer más gafe :-)
Montse ha dit…
A mi també m'agrada molt!

Recordo haver portat a veure "La bruja novata" els meus dos cosins, als quals jo els guanyava per tretze anys (de fet encara els guanyo, hehehe) i sempre que ens veiem (ens veiem poc) tant l'un com l'altre em diuen "te'n recordes del dia de la bruja novata?"

com diu Sufur, però, la pobra Fletcher era gafe de nassos!
Marta ha dit…
Deric
pos no se on, pero encara estan fent aquesta serie...fa poc que vaig veure un capitol.
Esta genial en aquesta serie, pero jo no recordo haber.la vist enlloc mes....

petonets, per tu sempre
lisebe ha dit…
Com diu la Marta sempre estan fent reposicions de les seves series...

Es una dona amb molt de caracter que ja ho fa veure en les seves pel.licules i series es una dona integra i genial..

Enhorabona per el homenatge que tu li dones. Em fascina !!!

Petonetsssssssssssssssssssssssssssssss
Sergi ha dit…
Caram amb la Lansbury, jo només li coneixia la seva faceta d'investigadora de crims, no sabia que tenia una carrera tan extensa, i encara menys me la imaginava com a femme fatal...
Belén ha dit…
Pues a mi la serie no me acababa de gustar del todo, el personaje no me caía bien... mira que es el prototipo de investigador, pero la veía una alcahueta con suerte jajajajajaja

Pero tienes razón que la Lansbury es un encanto incombustible!

Besicos
Cesc Sales ha dit…
Dona, protagonista, assassinats... Sempre ho resolia tot amb una rialla, un somriure i una simplicitat que et feien enganxar a aquesta sèrie!
Júlia ha dit…
Una gran actriu, espavilada i intel·ligent, amb 'S'ha escrit un crim' va trobar un bon modus vivendi i va fer bé doncs el cinema ofereix poques possibilitats de lluïment a les dones grans. Crec que hi ha un seu fill ficat a la producció.

Sembla una mica una profe que renya per una bretolada, quan descobreix l'assassí, això sí, però són agradables de veure, encara, aquestes pelis.

La recordo també molt joveneta, fent de parella d'un Jack Nicholson també jovenet, i de princesa, en una mena de conte, però no en recordo el títol.

Al Nicholson li posen parelletes de vint anys -cosa ridícula- i a ella no gosarien. De fet la sèrie és molt light en aquest aspecte, mai té cap passió tòrrida i si li surt algun nòvio o bé és l'assassí o mort en circumstàncies estranyes. És clar que a les sèries ja passava, això, als de Bonanza no hi havia manera de casar-los mai.
Júlia Zabala ha dit…
ooooh! m'encantava aquesta sèrie!! la veia amb ma mare quan era petita! m'encantava!!! :))
Pakiba ha dit…
Jo també la veia .Pero hara la donen?.
Eli ha dit…
A mi també em va enganxar la sèrie aquesta...
Jo crec que abans feien serials i dibuixos.. i de tot de més qualitat.. Ara... cada dia tinc m'entra una depressió quan encenc la Tv!
:-D
Bargalloneta ha dit…
A mi m'agradava força tot i que a la Landsbury al principi no em feia el pes perquè la recordava en el seu primer paper al cinema: feia de donzella a casa de la Ingrid Bergman i en Charles Boyer a Luz de gas i es conxorxava amb en Boyer per fer-li passar una moooolt mala estona a la meva estimada Ingrid, ;-)
petonet
Anònim ha dit…
Me encanta que hablen de mi,y si es tan bien como tu me alegra mucho más ahora si que soy famosa de verdad DIOS TENGO UN POST EN ESTE BLOG. Me llena de orgullo y satisfacción. ;) y ahora enserio aun sigo viendo capitulos de esa serie. jajajaj
jomateixa ha dit…
jo també els dec haver vist gairebé tots...
Anònim ha dit…
A mi també m'encanta, tant l'actiu com el personatge. Sí, continuen fent-ne els episodis en no-sé-quina cadena.

A més de recordar-la per la divertidíssima Bruja novata, cal esmentar el seu paper de reina de França en els Tres mosqueters, al costat de l'inoblidable Gene Kelly.
Deric ha dit…
Bé, jo és que em compro els dvd de la sèrie, però és cert que la fan a 8TV
Jordicine ha dit…
A mí tampoc m'agradava massa la sèrie. No ho sé, potser perquè ella no em semblava massa simpàtica. És de les històriques, això sí. Una abraçada, DERIC.
Ferran Porta ha dit…
La recordo molt, la sèrie... però no recordo que m'agradés molt especialment. O potser sí. Un clàssic, en qualsevol cas.
Jordi ha dit…
És una d'aquestes sèries que ha fet història i sempre portava a la broma fàcil de si veus a la flecher apreta a còrrer perquè pots acabar mort o acusat d'assassinat.

La bruja novata és una de les meves pelis d'infantesa preferides i recordo que repetia sempre "por aquí por allí en animalito te convertí" que era l'encanteri amb que transformava en conill al seu company de film, evidentment sensè èxit de la meva part.

També la recordo com la nuvia suicida del Dorian Gray clàssic, paper pel qual crec que va guanyar l'oscar a actriu de repartiment.
Un tros de dona a la qui fer un homenatge!