Ikea



He de confessar que m'agrada Ikea, tot i que al principi era un acèrrim detractor, al final, com la Shweppes, em va atrapar i ara he caigut a les seves xarxes comercials i publicitàries i tinc mig pis ple de mobles i inutilitats diverses ikeanianes.

De tant en tant m'agrada deixar-m'hi caure encara que no tingui massa res per comprar, però això és igual: quan entres, sempre surts amb alguna cosa, normalment innecessària que ens creiem que ens fa una falta brutal només perquè està bé de preu.

Doncs això, avui hi he anat amb la idea concreta de comprar un parell de coses que SÍ necessitava i finalment he sortit comprant, efectivament, el parell de coses i un parell més que també em feien, més o menys, falta però llargament imprescindibles.

Però el que m'ha sorprès no ha estat la botiga, sinó el fet que un dia de cada dia a les 12 del matí, estigués ben plena de gent comprant. M'he fet la reflexió que clar, amb la crisi hi ha molta gent a l'atur i que necessita distreure's d'alguna manera. Però no, perquè si estàs a l'atur no fas despeses supèrflues i mires d'estalviar una mica. No? Llavors? D'on surt tanta gent? Que no treballen o és que s'escapen de la feina o tenen vacances com jo? I no val fer la brometa de que potser són funcionaris...

La veritat és que no ho entenc. Algú coneix la resposta?

Comentaris

lisebe ha dit…
jajaj es ben cert jo sempre que hi anat a IKEA sempre está ple de gent.., però la veritat es que trobes coses que altres jocs les mateixes son carísimes.

Bé Deric gaudeix de les tevas vacances las que et quedan!

Petonetsss
bajoqueta ha dit…
Són extres jajajaja.

Uff és cert que hi ha molta gent que va, jo quan he estat me donava la sensació que tota Barcelona estava allí dins...

Ai a mi m'encanta, jo viuria allí dins, i quan arribo a la secció xorradilles m'ho compraria tot jajaja.
Nyc ha dit…
También puede ser que trabajen de tarde o de noche, no?
He de confesar que lo más cerca que he estado de Ikea ha sido de sus catálogos y supongo que no provocarán el mismo enganche que verlo en directo
kweilan ha dit…
Ahir podia estar ple de gent de Lleida perquè era festa local i avui de qualsevol ciutat catalana de festa i que aprofiten per fer una visita.
mossèn ha dit…
no, però la buscaré al google !!! ... salut
Rita ha dit…
Jo tampoc sé què ho fa, però és ben cert que sempre hi ha gent. De tota manera, el pitjor dia és dissabte per la tarda, insuportable!!!

A mi també m'agrada comprar cosetes a ikea... :P
Montse ha dit…
És que quan entren allà, entren a la possible república independent de casa seva!

a mi també m'agraden les xorrades innecessàries, encara que no siguin d'ikea!
Sergi ha dit…
Ja estàs perdut, IKEA té una mena de força gravitatòria pròpia, i quan hi entres ja no hi ha res a fer. És un forat de cuc.

Bé, jo sé que hi ha gent que s'agafa festa per muntar-se el pis, i aprofiten per anar-hi entre setmana perquè (en teoria) està més buit i poden remenar millor. Però això no deu explicar tot aquest volum de gent, oi?
Striper ha dit…
Doncs la veritat jo crec que crea adicció com les botigues del xinos i las del tot a cent i la gent fa jeq i manigues per anar-hi a mi no me agrada gaire,
Eli ha dit…
Yo también me confieso ikeamaníaca y como mi trabajo me permite organizarme el tiempo voy cualquier dia y a cualquier hora. Pero no hay caso. Vayas a la hora que vayas...está lleno!
Anònim ha dit…
Mai m' he comprat res a l' Ikea però no em perdo la revista . És el meu "llibre de l' any" ; mai una cosa tant barata m' havia donat tant plaer .
Però a efectes pràctics si m' he de comprar una bona peça m' en vaig a Cal Rei de Girona .
Ai ! dels que en agrada el bon viure. . . .
La bona vida és cara ; ja n' hi ha una de més barata , però no és tant bona ( que dic jo ).
Per revistes de decoració , res con els "Cote Sud" , "Cote Ouest" , "Cote Est" i sobretot, "Cote París" . "El Mueble" , millor oblida-la . "AD" i tot el moviment de recuperació i de mescla dels cinquantes a l' estil vintage , dintre de deu anys haurà passat de moda .
Si algú li interessa tot això us recomano el blog de George Streisand . No té pèrdua .
Funcionario's blog ha dit…
El Ikea es como Raúl para la selección, con detractores y amantes a partes iguales.

Me acaba de tocar una VPO y ya me han dicho 3 ó 4 personas que esta tienda es lo más barato y de calidad no anda mal (eso sí, hay que tratarlos con cuidado). A mí ya me viene bien para hacer un primer amueblado general sin necesidad de pedir un préstamo, y luego poco a poco ir cambiando los muebles por algo "mejor" (que a saber qué significa esto). Si te apetece, cuéntame tu experiencia con sus muebles, en catalán o castellano, lo que te vaya mejor.

En cuanto a la otra pregunta, yo me la hice en 2005, cuando me compré el FordFi en Madrid. Pues en esas que se puso a llover y se colapsó todo aquello. Yo estaba de vacaciones, y me dije: "Coño, ¿de dónde sale toda esta gente? ¿Acaso no trabajan o qué?"

Puede ser lo que dice Nyc, que tuviesen otro horario. Yo había pensado que tal vez eran gente con pasta que no necesita trabajar, pero la gente con pasta que no necesita trabajar no va a comprar al Ikea.

De todos modos, sería bueno conocer el número total de personas que había en esos momentos allí. Lo digo porque el mercado potencial deben ser los 4 millones de barceloneses, y si eran 200 personas, el porcentaje es del 0,005% (total, una miseria)
òscar ha dit…
En ple estiu segur que la resposta estava en el potent aire condiconat. Ara per ara, jo (enemic declarat de les seves cues a caixa), no en sé explicar què li troba la gent.
Joana ha dit…
No hi he anat mai...no sé potser hi vaig i m'agada! Però a mi em passa aguna cosa semblant quan faig festa i volo per Girona:les cafeteries plenes, els carrers amb gent passejant, a les llibreries , també...No treballen? Penso que deuen fer festa el mateix dia que jo :)
Belén ha dit…
Pues porque estamos metido en una sociedad de consumismo, y hay que gastar, no? eso nos dicen, para generar trabajo hay que gastar...

(Léase esto con mucha ironía, please...)

Besicos
_MeiA_ ha dit…
Tens tota la raó. Jo vaig probar-hi d'anar un dissabte i és impossible. Val més la pena anar-hi un dia entre setmana i el migdia, no hi ha massa gent, però cap a les 17:00h, buuufff.. semblen les rambles.
Nosaltres som adictes a Ikea! jejeje. Ara el dia 13 d'octubre ja tenim pensat anar-hi. Hi ha tantes xorradetes inecessàries però taaaaant maques!