La meva contribució al Sopar de les dues llunes va ser un pastís de patata i carn inspirat lliurement en la novel·la "La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey".
Com algú m'ha demanat la recepta, passo a detallar-la. Però, compte! és un gran secret transmès de generació en generació... bé, d'acord, no és cap secret ni tampoc surt en cap receptari i me'l vaig inventar sobre la marxa, però què poc costa posar-hi una mica de misteri.
En fi, que vaig bullir les patates amb sal. Quan van estar, encara en calent, les vaig aixafar amb una forquilla afegint una mica de llet, mantequilla i pebre. Mentrestant feia a la paella la carn picada amb julivert, pebre i sal, després hi vaig tirar una llauna de xampinyons (també poden ser frescos però porta més feina) tallats petits, i quan ja estava més o menys fet, hi vaig afegir una llauna de tomàquet trossejat (el tomaquet també pot ser fet per vosaltres, però si hi han llaunes fantàstiques que ens faciliten la feina, per què complicar-la més). Bé, es rectifica de sal i es deixa fent xup-xup una estona.
Quan ja tenim tot fet, en una safata de forn es posa una capa del puré de patata, després una capa de la barreja de carn picada i una altra capa de puré de patata. Es posa formatge emmental per sobre o un altre que us agradi més, una mica de mantequilla i al forn a gratinar.
Et voilà! Celui-ci est le résultat:
En fi, que vaig bullir les patates amb sal. Quan van estar, encara en calent, les vaig aixafar amb una forquilla afegint una mica de llet, mantequilla i pebre. Mentrestant feia a la paella la carn picada amb julivert, pebre i sal, després hi vaig tirar una llauna de xampinyons (també poden ser frescos però porta més feina) tallats petits, i quan ja estava més o menys fet, hi vaig afegir una llauna de tomàquet trossejat (el tomaquet també pot ser fet per vosaltres, però si hi han llaunes fantàstiques que ens faciliten la feina, per què complicar-la més). Bé, es rectifica de sal i es deixa fent xup-xup una estona.
Quan ja tenim tot fet, en una safata de forn es posa una capa del puré de patata, després una capa de la barreja de carn picada i una altra capa de puré de patata. Es posa formatge emmental per sobre o un altre que us agradi més, una mica de mantequilla i al forn a gratinar.
Et voilà! Celui-ci est le résultat:
Comentaris
:)
Salut!!!
Uhmmmmmmmmmmmmm Quina bona pinta que fa això!
Petons!
Em sembla que m'animaré a fer aquesta versió...
Què passa? que els amics s'han posat d'acord per demanar el mateix???
Jo en vaig fer l'altre dia, però la carn jo la vaig fer amb ceba (que havia deixat confitar a foc lent i amb un bon raig de conyac), fins que quasi es desfaci, i no hi poso tomàquet, i en lloc de julivert pebres de colors.
muaks.
i no el pots repartir entre tots els teus amics blocaires?????
Bueno, la próxima vez será. Un abrazo y ya contarás qué tal aquella noche.
Salut