La maravillosa vida breve de Óscar Wao



Vaig sentir a parlar d'aquest llibre en una entrevista que li van fer a Junot Díaz per la ràdio i em va semblar prou interessant com per dedicar-li una lectura però m'hi vaig oblidar durant un temps fins que en una de les darreres revistes del Cercle de Lectors el vaig veure i em vaig decidir a comprar-lo.

Doncs bé, quan el vaig començar la setmana passada, en vaig dir: "ui! no sé si m'agradarà pas", però li vaig donar una oportunitat i al final, m'ha agradat força.

Junot Díaz. Photo: http://www.lavoz.com.ar

De què va?

Ens explica la història d'Óscar León, més conegut com Óscar Wao, un personatge singular, grassonet, amic dels jocs de rol, de la ciència ficció i la fantasia, fan d'Star Wars, El senyor dels anells i Dune, es passa el dia escrivint novel·les impossibles i amb un sol desig al cap: perdre la virginitat. Però el seu aspecte i, sobretot, el seu comportament, li faran que aquesta tasca sigui gairebé un impossible.

Però no és culpa d'Óscar tot el que li passa, sinó d'una maldició (fukú) que té la seva família des de fa algunes generacions. Una maldició que els ha perseguit des de la seva República Dominicana d'origen fins la Nova York d'adopció.

Descobrim una galeria de personatges marcats pel seu destí i per un caràcter difícil que ens provoquen sentiments de rebuig i també de tendresa. A mi, personalment el que m'agrad més del llibre és el personatge de La Inca, potser el més sensat. Ella és la matriarca, l'àvia omnipresent i l'única que té una mica de lucidesa de tota la família.

Recomenat?

No és un llibre fàcil. Tampoc sé si està editat en català però si ho està, hauria de ser una traducció molt ben feta perquè el llenguatge, la barreja d'anglès i castellà és important a la novel·la. La traducció castellana està força aconseguida.

Comentaris

nimue ha dit…
ui, doncs a mi sí que em sembla interessant l'argument... me l'apuntaré a la llista dels que llegiré quan passen les opos... ;)
Striper ha dit…
El tindrem en conpte,donada la recomenació. Per cert avui he vist que havia problemas amb veri posat per gossos, a Salt. Terrible i vergonyos.
Guspira ha dit…
Sembla interessant, tot i que a mi aquest tipus de lectures no m'atrauen gaire. Ara que,tinc temporades de tot!
Me l'apunto!
Belén ha dit…
Pinta bien, y si es dificil de leer mola mas, a mi me gustan los retos :)

Besicos
Jordicine ha dit…
Apunto, com sempre. Una abraçada.
Eli ha dit…
Hola!

Pasaba por aqui para dejar un beso y avisar que he cambiado el enlace de mi blog. La dirección es:

www.pperdidas.blogspot.com


Feliz fin de semana!
merike ha dit…
YouTube - Remu - Planeetta [Finland Preselection Eurovision 2009]assembla-se a Remu Aaltonen de Hurriganes... finès, sí, i un gitano;-)