La gràcia de Granada

Granada és una ciutat que té un encant especial, sobretot per la seva història i per l'ambient que s'hi viu.

No és una ciutat espectacular: el centre és cuidat, net i agradable per passejar, els barris nous són com els de qualsevol ciutat espanyola però el centre històric és el que la fa característica: els voltants de la catedral i els de la universitat, però sobretot el Albaizín i el Realejo.

Aquests barris tenen un ambient totalment diferent de la resta de la ciutat, amb les tasques, la gent que s'hi passeja (turistes, estudiants, rastafaris, hippies, homeless...), les botigues d'artesania i les famoses teteries on pots prendre qualsevol tipus de te, fins i tot el més inimaginable.

El Albaizín té encara una altre cosa que el fa diferent (a part de les magnífiques vistes a La Alhambra), són els grafittis: tot el barri n'és ple, les parets, les portes, les finestres, el terra, les fonts, els arbres... Està exageradament ple de pintades donant-li un aspecte de brutícia molt important i desagradable.

Però és clar, som a Andalucia, i tenen gràcia fins i tot per embrutar les parets. Aquí hi poso dos exemples:


Gat escapolint-se del Albaizín


Pilona amb "salero" a prop de la universitat

Comentaris

Striper ha dit…
Be veic que portas bones impresions de Granada, embrutar no crec que sigui gaire gracios en lloc.
Jesús M. Tibau ha dit…
D'un viatge que vaig fer amb uns amics recordo, evidentment l'Alhambra i l'Albaizin, i també "las tablas de queso i jamon" que ens vam menjar.
namaga ha dit…
****** (el teu raïm) un beset bonic
nimue ha dit…
oooh! quines ganes de tornar a Granada, jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Ferran Porta ha dit…
Doncs sí que deu ser maca, aquesta ciutat. A veure si baixo a Andalusia d'una vegada, que ja fa anys que ho dic però cada cop me'n vaig més cap al nord! :)
Musafir ha dit…
Granada és un trocet de les muntanyes de L'Atlas a Europa. Preciosa i monumental. Te un encant especial que fa que hom que va desitge tornar. I com es menja, jeje! Aixó del "tapeo" és un invent sensacional!