L'essència del chocobanano

A 34 dies de tornar a viatjar al país de l'eterna primavera, em venen al cap molts dels records, les vivències i la gent que vaig passar i conèixer durant vint-i-un dies de fa ja cinc anys.

Guatemala té alguna cosa que la fa molt especial, però no pregunteu què és perquè no sabria què respondre, són un munt de coses: la seva gent, el seu paisatge, la seva aura màgica, els seus pobles i ciutats, la seva història, la pau que s'hi respira...

Estic emocionat i ansiós de tornar-hi però, a l'hora, una mica espantat de trobar-me-la molt diferent, de veure que ha canviat molt, que l'Antigua hagi perdut l'esperit de l'Antigua o que el llac Atitlan ja no tingui la màgica mística. Però no, no vull pensar-ho, vull pensar que potser sí que haurà canviat, però a millor, molt millor.


Fa cinc anys em vaig esperar gairebé al darrer dia per provar-lo, aquest any no esperaré tant, el següent dia d'arribar-hi me n'aniré a davant de La Bodegona i em compraré un chocobanano per gaudir-lo amb intensitat mentre passegem pel mercat inundant-nos dels aromes, els sons i els colors de Guatemala.

Nota: el chocobanano és una espècie de gelat a base de plàtan i xocolata, com el seu nom indica. La recepta és molt simple: agafeu un plàtan, el peleu, li fiqueu un palet de fusta com si fos un gelat i el deixeu al congelador. Quan estiguin congelats, en un cassó, derretiu xocolata amb una mica de llet i quan estigui, introduir el plàtan de manera que quedi cobert de xocolata, també podeu afegir atmelles trencades. La xocolata, amb el contrast del plàtan congelat, s'endurirà ràpidament i ja el podeu menjar! 


Comentaris

Deric ha dit…
Qui serà el/la primer/-a?
;)
Salvador Macip ha dit…
Vull un chocobanooooo! A veure si em surt...
Carme Rosanas ha dit…
No podia exposar-me a enrotllar-me com una persiana i que se'n colés algú... o sigui que he fet trampa.

Això del xocobanano trobo que té molt bona pinta. L'únic que jo faré versió xocolata sense llet. :) Desfer la xocolata directament...

Del Salze cec i la dona adormida (que em va encantar) hi ha algun conte realment genial. A veure si a tu t'agrada tant com a mi que sóc fanàtica de Murakami.
Carme Rosanas ha dit…
Mira! Mira! Em Macip se m'hauria colat si no arribo a colar-me-li jo a ell. :)

Dona previsora val per dues!
Deric ha dit…
Carme, sí el teu ha estat el primer comentari però no el comentari que, de ben segur, algú farà!
Sergi ha dit…
No hi ha motius per pensar que les coses hagin canviat massa, segur que tornarà a ser una gran experiència. I per experiència, la que et portarà a no esperar-te al darrer dia a menjar aquesta delícia que sembla tan fàcil de fer que fins i tot jo m'hi atreviria, i ja se sap que la barreja de plàtan i xocolata és deliciosa!
Assumpta ha dit…
Atenció al vídeo hehe... La senyora fa uns chocobananos i n'hi dóna un al seu fill, que diu que està molt bo... Després la senyora prepara una varietat amb coco i, quan li dóna a provar al nen (del minut 9:10 al minut 9:30) es veu el plat al costat... el nen s'ha menjat tota la coberta de xocolata del primer i ha deixat tot el plàtan!! rosegadet i sense gens de coberta, al plat una altre vegada :-D
Carme Rosanas ha dit…
D'acord Deric, je, je, je... ja ho entenc, a vegades em costa una mica... pescar les coses! :)
DooMMasteR ha dit…
Dona per fer unes quantes bromes entre "amigotes" aixó del chocobanano xD

Bon giatge!
DooMMasteR ha dit…
Viatge, volia dir :-)
El porquet ha dit…
Plàtans, xocolata calenta, enduriment de coses... mmmm uaaaaaau

I ara seriosament, entenc la teva temença i, molt possiblement, no visquis aquelles sensacions ara potser ja un pèl mitificades. Ep! Però això no vol dir que les que visquis ara no siguin bones o interessants, seran diferents, i amb el temps, segur que també t'ompliran de satisfacció... com aquestes bananes... ooooooo....
Marta ha dit…
Deric
buaaa, quina bona pinta!!!!!
petonets, molts
Anònim ha dit…
Uf te pinta d'estar bonissim ñam ñam
Clidice ha dit…
Bon viatge. De chocobanano per a mi no, gràcies (sóc al·lèrgica al banano, però no al choco :P), però em sembla una molt bona idea!
Yáiza ha dit…
No conec Guatemala, però conec Equador. Hi vaig estar l'estiu de fa dos anys, convivint colze a colze amb els habitants d'un poble no massa gran. No sé què té l'Amèrica del Sud, però un cop hi vas, saps que hi tornaràs. No sé quan serà, però tornaré. Enganxa.

Vaig a fer-me un chocobanano!! Hahaha! (ara no, però ho provaré, segur! Nyam!)
Pakiba ha dit…
Boooooooo i el video Bonisimmmmmmmm.
Elfreelang ha dit…
òndia deu estar bo el xocobanano! ui no tinc plàtans!
ostres, quin video!!!! Em sembla que provaré de fer chocobananos. Molt bon viatge!!
Belén ha dit…
Ya veras como esta vez disfrutas más de lo que ves y comes ;)

Besicos