dimecres, 29 de juny de 2011

L'essència del chocobanano

A 34 dies de tornar a viatjar al país de l'eterna primavera, em venen al cap molts dels records, les vivències i la gent que vaig passar i conèixer durant vint-i-un dies de fa ja cinc anys.

Guatemala té alguna cosa que la fa molt especial, però no pregunteu què és perquè no sabria què respondre, són un munt de coses: la seva gent, el seu paisatge, la seva aura màgica, els seus pobles i ciutats, la seva història, la pau que s'hi respira...

Estic emocionat i ansiós de tornar-hi però, a l'hora, una mica espantat de trobar-me-la molt diferent, de veure que ha canviat molt, que l'Antigua hagi perdut l'esperit de l'Antigua o que el llac Atitlan ja no tingui la màgica mística. Però no, no vull pensar-ho, vull pensar que potser sí que haurà canviat, però a millor, molt millor.


Fa cinc anys em vaig esperar gairebé al darrer dia per provar-lo, aquest any no esperaré tant, el següent dia d'arribar-hi me n'aniré a davant de La Bodegona i em compraré un chocobanano per gaudir-lo amb intensitat mentre passegem pel mercat inundant-nos dels aromes, els sons i els colors de Guatemala.

Nota: el chocobanano és una espècie de gelat a base de plàtan i xocolata, com el seu nom indica. La recepta és molt simple: agafeu un plàtan, el peleu, li fiqueu un palet de fusta com si fos un gelat i el deixeu al congelador. Quan estiguin congelats, en un cassó, derretiu xocolata amb una mica de llet i quan estigui, introduir el plàtan de manera que quedi cobert de xocolata, també podeu afegir atmelles trencades. La xocolata, amb el contrast del plàtan congelat, s'endurirà ràpidament i ja el podeu menjar! 


Publica un comentari a l'entrada