Granada




Diuen que no hi ha res pitjor que ser cec a Granada... bé, crec que ser cec és prou problemàtic a Granada o a Tumbuctú, però aquesta és la dita popular i com a tal, no farem més anàlisis.

Granada, a part de ser una fruita, una projectil explosiu, un estat d'Amèrica septentrional, dos municipis de Colombia, una ciutat i un departament de Nicaragua, un antic regne musulmà, un escriptor ascètic espanyol i una província del sud d'Espanya, és també una ciutat. I a aquesta ciutat és on aniré aquest divendres.

Diuen que és una ciutat molt bella, amb un conjunt artístic impressionant encapçalat per la màgnífica Alhambra i el Generalife, però també per altres monuments com el palau de Carlos V, la Capella Reial o la Catedral. Una ciutat per perdre's pels carrers, per viure amb intensitat petits encontres amb els seus habitants, cafès amb encants islàmics i moltes tapes. També diuen que fa molt fred en aquesta época de l'any.

Granada, una ciutat de la que tothom que hi ha anat en torna enamorat. Jo, ja ho sabeu, n'enamoro de seguida de les ciutats, fins i tot abans de coneixe-les, així que m'ha d'anar molt malament per tornar desencisat. Però no ho crec, tansols la visita a la Alhambra ja em farà efecte, segur.

De moment no puc dir gran cosa de Granada perquè no la conec... bé hi vaig estar quan tenia 13 o 14 anys i la veritat, no me'n recordo de res. Així que ara tinc moltes ganes i curiositat de descobrir-la.

Comentaris

Giorgio Grappa ha dit…
És una meravella, Déric. Jo sóc addicte a l'Alhambra, però passejar pels carrerons de Granada és tot un luxe. No deixes de visitar-ne les teteries.
Júlia ha dit…
Hi he estat un parell de vegades i em va agradar molt, té màgia. A més de l'Alhambra té un conjunt d'arquitectura renaixentista molt important, la casa-museu de Lorca i moltes coses més, però, és clar, l'Alhambra 'tapa' la resta una mica. Ara bé, com tants altres llocs d'interès turístic, l´excés i la massificació també l'ha perjudicada de forma inevitable, prou que ho sabem a Barcelona, que patim el 'parc temàtic gaudinià'.

A més de la cosa històrica i artística és una ciutat molt viva i actual en molts aspectes. Tota la província és una joia.

Això del cec ve d'un poema de Francisco Alarcó de Icaza, en el qual un home diu a la dona que lliuri almoina a un cec perquè no hi ha res pitjor que ser cec a la ciutat.
nimue ha dit…
xiquet, t'ha d'agradar. És una de les ciutats més boniques del món sense dubte!
isnel ha dit…
Vagi bé!!!! (Escolta: pots pensar en el regal que t'ha tocat fer per Cap d'Any, igual trobes alguna coseta per allà...)Muà!
neus ha dit…
Ai Deric... patiràs "mal d'amor" després de passejar-te per Granada, segur. És una meravella, tota ella.

Que vagi molt rebé, maco!
Disfruta!!
Deric ha dit…
Giorgio, m'han parlat d'una que es diu El Banyuelo al Albaizín que és molt maca.
Júlia, aquí es demostra la meva ignorància poética.
Nimue, pensaré amb tu!
Isnel, ja ho he fet!
Elur, n'estic segur!
Ferran Porta ha dit…
Andalusia continua sent una cita pendent a la meva agenda. Jo també tinc entès que Granà és excepcionalment bella. En penjaràs alguna foto, oi, quan tornis? :)
Striper ha dit…
Una ciutat molt maca pero també amb alguns perills. disfrutala amb compte.
ddriver ha dit…
preparat per matinar per entrar a l alhambra.
per descansar a la costa tens castellferro,si en catala
Musafir ha dit…
Granada, una ciutat preciosa, ja ho veràs Déric.
I per a curiositats, no només és tot el que has esmentat. A banda d'un topònim, Granada és també nom propi. La meua àvia es deia "Granada", sense "Maria de la..." al davant, cosa que li va donar molts problemes de jove, a l'època de Franco.

Bon viatge a Granada, i ja ens contes...
mossèn ha dit…
ha de c una passada ... salut
el pensador ha dit…
Per una mena de llamp còsmic sense determinar, has estat nominat i distingit amb el premi...
Montse ha dit…
i què tal per granada? espero ansiosa la teva descripció!

catxis, el pensador se m'ha avançat, hehehe...
isnel ha dit…
Anys i anys, per molts anys!!!!!!!
Molts petons en aquest dia tan i tan especial (I sempre has d'estar de viatge, tu, en un dia com aquest? Després et queixes que no et fem festes-sorpresa ;)
barbara ha dit…
hola

No se si ja has tornat de Granada pero que tal el viatje?

mua
Deric ha dit…
HE TORNAT! Sí, ja torno a ser per aquí tot i que no tinc temps de penjar un post amb les magnífiques fotos que he fet de Granada (392 en 4 dies!)
Isnel! Gràcies per les felicitacions! Ja sé que les festes sorpresa estan molt i molt bé, però com compendràs, està millor passar l'aniversari a dalt de la Torre Eiffel, al Guggenheim o a La Alhambra!
I gràcies pensador pel premi, i als altres també, demà o divendres penjaré un post amb les impressions!
Mikel ha dit…
jo hi vaig aquest proper mes d´Abril , a veure que tal!!
JoanAlbor ha dit…
me'n vaig corrents i a penes tinc temps de comentar res, peo ja veig que t'ha agradat molt... granada i el seu accent ;) me n'alegre molt i t'envege sanament pels viatges que no pares de fer "bandido" hehehe ahhh i moltes felicitats (m'imagine per què deuen ser) ;) besets a tots