dimarts, 12 de gener de 2016

LA EXTRAÑA HISTORIA DE MAURICE LYON, d'Oriol Nolis

megustaleer - La extraña historia de Maurice Lyon - Oriol Nolis

Vaig agafar La extraña historia de Maurice Lyon (Suma de letras, 2015) una mica per curiositat perquè estava escrita per l'Oriol Nolis, un periodista i presentador català de TVE que em cau especialment bé. 

No sóc de llegir novel·les escrites per personatges que surten a la televisió, per diferents motius que ara no venen al cas.

Pensava que seria una història fàcil i m'he trobat tot el contrari. És una novel·la inquietant i que, fins i tot, provoca cert rebuig mentre llegeixes (no per com està escrita, sinó per la història). Em recordava en certa manera a American Psycho de Bret Easton Ellis. 

Amb això vull dir que no és una història que deixi indiferent: provoca sensacions i no sempre són amables. No és còmode ni amable amb el lector, és dura, fosca i inquietant. Encara que a vegades veus venir què passarà i quin serà el final de tot plegat, es llegeix molt bé i està ben escrita.

Una grata sorpresa que em farà estar pendent per un nou llibre de l'Oriol.

2 comentaris:

XeXu ha dit...

Recomanacions de llibres aquí? Que se t'oblida el teu altre blog! Bé, un dels altres. Inquietant argument... no sé jo...

Deric ha dit...

Aquest és totterreny XeXu i potser hauria d'unificar-los en lloc de tenir-ne de temàtics.