L'aniversari robat, a la biblioteca de Salt


Ahir a la tarda vaig anar a visitar el club de lectura de la Biblioteca Pública Iu Bohigas de Salt on havien llegit L'aniversari robat. Ja havia anat a d'altres clubs de lectura, però d'escoles, i aquest de la biblioteca va ser molt diferent perquè els nois i noies que hi van ho fan perquè els agrada llegir i això es nota i molt. 

Varen fer una anàlisi molt exhaustiva del llibre, del que passava i per què, de les situacions que no acabaven d'entendre i les que trobaven mal resoltes. Com a lectors van dir el que pensaven d'una forma del tot sincera, dient el que els havia agradat i el que no, però sempre argumentant-ho i això, en nois d'entre 10 i 12 anys és fantàstic perquè així saps exactament que volen i que esperen d'un llibre. És una informació valuossísima de cara a propers llibres.

De totes les presentacions que he fet, puc afirmar que aquesta va ser una de les millors precisament per la sinceritat de tots els participants. I també hi va haver una noieta que em va dir que havia estat el llibre que més li havia agradat, cosa que em va confirmar la coordinadora en dir que era el primer cop que s'acabava un llibre tan ràpid i se la veia tan entusiasmada. També hi va haver una altra noia, de 12 anys, que va dir que l'havia trobat massa infantil, que hauria de ser per lectors a partir de 10 anys, no de 12, cosa que li vaig donar la raó.

En fi, que va ser una tarda amb una experiència sumament enriquidora.

Comentaris

Elfreelang ha dit…
enhorabona! està entre estudiants jovenets sempre és ben segur enriquidor i tota una experiència! a més connectes amb els teus lectors en viu i directe impagable!
Relatus ha dit…
Què bé tanta mainada participant en un club de lectura!
Carme Rosanas ha dit…
Quina sort compartida, entre ells i tu... Crec que ha de ser una bona experiència per dues bandes... Nois i noies que els agrada lligir, quin gust trobar-los!
Sergi ha dit…
Aquesta sí que era difícil! Trobar-te amb el públic real del llibre ho complica tot molt, sobretot quan és un públic tan sincer i que diu les coses pel seu nom. Una crítica seva és una crítica de veritat, i de les que pot fer mal, però que s'ha de prendre com una lliçó. Per sort, un elogi també és d'allò més sincer. Sembla que te'n vas sortir molt bé, i per tant em sembla molt bon senyal!
Anònim ha dit…
amb tants bons consells et converiràs en un bestseller en el proper llibre :P