Tierras de cristal


A Quinnipak, un poble indefinit de l'Europa de finals del segle XIX, hi viuen una sèrie d'estranys i meravellosos personatges: el senyor Rail, un fabricant de cristall que vol construir un tren que no vagi a ningun lloc només pel plaer d'experimentar la velocitat. La seva dona, la guapíssima Jun, que amaga un secret dins la seva serena bellesa. En Pekish, un estrambótic músic, inventor d'instruments musicals i de melodies impossibles. Pehnt, un noiet el destí del qual és que la jaqueta que porta li escaigui bé per poder marxar del poble. La vídua Abegg que viu d'un passat inventat. Mormy, el fill il·legítim del senyor Rail, que deixa escapar la vida perdut en la immensitat d'un instant. Horeau, un arquitecte que persegueix el somni de ser diferent i escandalitzar la societat, fins que aconsegueix que aquesta cregui en ell.

I entre tots aquests personatges, unes vides, unes experiències impossibles, poètiques, cruels, tristes. Un trencaclosques que es va definint a poc a poc fins que totes les peces encaixen al seu lloc i es resol, de forma abrupta, el misteri de Quinnipak i la realitat dels seus habitants.

Tierras de cristal, d'Alessandro Baricco, està editat en castellà per l'editorial Anagrama dins la col·lecció Panorama de narrativas.

En català, Terres de vidre, està publicat per La Magrana.

Comentaris