Aids Ruben 2

Quan em decideixo a escriure una història, sempre, d'alguna manera o una altra, he de fer una mínima tasca de documentació (escenaris, fets puntuals, científics, etc.). 


Normalment aquesta feina pot ser ben bé feta mitjançant llibres, internet o records personals (fotografies, apunts...), però en aquest cas no era posible, necessitava tenir coneixements de primera mà, per això vaig parlar amb un parell de persones de caire totalment diferent: una que no tenia gaires ganes de parlar del tema i una altra que tot el contrari, que em va explicar tot el que necessitava saber, a més d'aportar-me diferents experiències de moltes persones que, per la seva feina, havia tractat. Cal a dir, però, que totes dues persones, la que va explicar més i la que menys, han estat de gran ajuda pels meus objectius.

El resultat de les entrevistes m'ha fet veure dues coses: la primera que aquest llibre és necessari que l'escrigui i que ho faci d'una forma molt seriosa i acurada. La segona, que no anava tant desencaminat amb el punt de vista que li havia donat a la història perquè he vist que el sentiment imperant en tots els casos, és la por.

Ara el que em queda és reemprendre la feina, fer-ho el millor que sàpiga i intentar no defraudar ningú.

De moment, des d'aquí (després ja ho faré en el llibre), vull agrair molt als nois d'StopSida la seva inestimable ajuda a l'hora d'aconseguir-me les entrevistes i per tota la documentació i informació que m'han donat. I també, com no, als nois que m'han explicat les seves històries més íntimes.




Comentaris

Sergi ha dit…
El treball de documentació sempre és molt important, un llibre que explica coses sempre agrada que aquestes coses siguin creïbles. Si els arguments són de nyigui-nyogui, el llibre perd molt, està clar.
Pakiba ha dit…
Segur que serà un llibre molt interesant i que ens explicarà moltes cosas que seguramente ignorem.
Sort i ha fer la feina ben feta.

Petonicos molts.
Carme Rosanas ha dit…
Ha de ser una gran ajuda que la gent t'expliqui els sentiments i les experiències.

Serà un llibre segur molt interessant i de molta ajuda per reflexionar sobre aquestes qüestions.
Yáiza ha dit…
Trobo molt interessant l'argument que has triat per la teva novel·la (el vaig llegir a l'altre post), és un tema que pot donar molt de si. Pots pujar-hi de peus que aquest el llegiré! I també m'agrada saber que t'interessa estar ben documentat. Serà per deformació professional, però em posen molt nerviosa les obres de ficció (siguin llibres, pel·lis o sèries) que intenten donar-se-les d'enteses en medicina i que punxen per tot arreu. En algun cas he pensat que agrairia a l'autor que s'estalviés tant de detall... si l'ha de fotre del revés!
Jordicine ha dit…
La documentació és bàsica, està clar. Sort amb el llibre, DERIC.
Joana ha dit…
Estaré pendent quan surti i si el presentes a la 22 allà hi seré :)
El tema com dius és delicat i cal trcatar-lo amb delicadesa. Fa molts anys vaig perdre un company de feina per el Sida i és molt dur.