dijous, 28 de juny de 2012

L'Orgull del 28 de juny

Façana de l'Ajuntament de Salt amb la bandera LGBT

El 28 de juny de 1969, el col·lectiu homosexual de New York, va dir prou a les agressions, a les discriminacions i tractes vexatoris per part de la policia de la ciutat. Els fets van tenir lloc en el bar Stonewall Inn del Greenwich Villages novayorquès. 

Ens aquest bar, lloc de trobada del col·lectiu, hi havia regularment redades per identificar i detindre la gent que s'hi reunia. No obstant, la policia sempre avisava la direcció del bar abans d'anar-hi. Aquell vespre, però, van fer la redada sense avisar, amb policies vestits de paisà i en una hora de màxima afluència de públic. 

Però aquella nit va ser diferent per la policia perquè es van trobar amb una resistència que mai abans s'havia donat: la gent es va revoltar. No se sap ben bé com van començar els aldarulls, el que sí se sap és que la policia es va veure de seguida sobrepassada i es van haver de refugiar al bar. Els ànims reprimits per anys i anys de repressió i agressions al col·lectiu LGBT, havien esclatat. Els aldarulls van durar 3 dies. 

A partir d'aquests fets, es reconeix cada 28 de juny, com el Dia Internacional de l'Orgull LGBT

L'Ajuntament de Salt avui ha volgut tenir un record i sumar-se en aquesta lluita pels drets de totes les persones, penjant la bandera que representa el col·lectiu LGBT, la de l'Arc de Sant Martí. 

I jo també m'afegeixo en aquest record de lluita pels nostres drets, pel respecte i per la igualtat de totes les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Perquè totes les persones som persones i l'opció sexual de cadascuna no la fa ni millor ni pitjor.

Publica un comentari a l'entrada