S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes

S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes és la nova novel·la de la Dolors Garcia i Cornellà i amb la qual va guanyar el 26è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil. 

Aquesta novel·la, acabada de llegir aquesta mateixa tarda, s'ha convertit en la meva darrera lectura de l'any i no podia haver acabat la llista de lectures de l'any 2011 de millor manera. 

És una novel·la destinada a un públic jove, adolescent, però que, com sempre dic, pot llegir tothom i més en aquest cas que hi ha intrigues, suspens, terribles secrets del passat, vida, mort, amor, amistat i molta neu.

L'acció se situa el dia 8 de març de 2010 quan una important nevada va caure a Catalunya i més intensament a les comarques gironines. Durant aquell dia i la setmana següent, en certes poblacions, es va viure un veritable caos: carreteres tallades, gent atrapada als vehicles, cables i torres de llum caiguts, arbres trencats... I al mig d'aquest enrenou, una sèrie de personatges es veuran obligats a passar la nit junts en una masia on han pogut refugiar-se. Aquest grup de gent és molt diferent i hi ha de tot: una prostituta, una infermera, uns adolescents, una àvia, un nadó, un mort, un pagès. Tots amb una història al darrere, amb uns secrets amb els que han d'aprendre a viure o conviure. Aquella nit, a la masia, el que viuran els canviarà la vida per sempre més.

Si encara us falta algun regal de Reis per algun jove, o no tan jove, recordeu aquest suggeridor títol. No us decebrà.


Comentaris

Elfreelang ha dit…
gràcies per la ressenya! el títol sobretot m'agrada molt...de debò de vegades m'he comprat un llibre perquè m'agradava el títol!BON ANY !
Elfreelang ha dit…
Ara veig la teva barra lateral i deu n'hi do la mar de llibres que t'has llegit!!!
Carme Rosanas ha dit…
Té bona pinta... i el títol a mi també m'agrada!

Bon any, Deric!
Ferran Porta ha dit…
Serà especialment per adolescents, i mira que tinc una edat, però em crida l'atenció!

Molt bon any, Deric. Ens veiem a Berlin ;)
fanal blau ha dit…
Doncs em sembla que t'agraïré la recomanació i l'aniré a buscar per una vaileta estimada i molt lectora!
Que tinguis un bonic final i una ben dolça estrena del dotze!
Una abraçada, Deric!
El porquet ha dit…
Com l'Elfri he vist la teva barra lateral de llibres llegits i encara no he pogut tancar els ulls de glaçats que me'ls has deixat! Déu n'hi do!

Que tinguis un molt bon any nou!
Yáiza ha dit…
Sona bé! Ho tindré en compte!! =D
Dolors ha dit…
Gràcies, Deric!
Mil petons!
Quadern de mots ha dit…
Et vaig fer cas i fins aquesta setmana no l'he trobat a la biblioteca.

M'ha agradat força i encara que a sant Quirze del Vallès no varem patir com als pobles de Girona, guardo un bon record del dia 8 de març del 2010. Això sí, amb llum, calefacció i la tele encesa escoltant i mirant com s'emblanquinava el país.


Quadern de mots ha dit…
Et vaig fer cas, vaig apuntar-me el llibre i fins aquesta setmana no l'he trobat a la biblioteca.

M'ha agradat força i encara que a Sant Quirze del Vallès no varem patir com als pobles de Girona, guardo un bon record del dia 8 de març del 2010. Això sí, amb llum, calefacció i la tele encesa escoltant i mirant com s’emblanquinava el país.