Ara parlaré de política

Església de Sant Cugat, Salt. Photo by Deric
No m'agrada parlar de política i menys en el blog, però no puc més que fer-ho després de llegir la revista municipal de Salt, el Tut.

En el Tut hi ha la secció de "Grups municipals" on tots els partits polítics amb representació a la corporació poden dir la seva. Aquesta secció, si més no com jo entenc la política, hauria de ser per explicar què s'ha fet bé i que no en el poble, o per parlar de coses que creuen que s'haurien de millorar. Però sempre es converteix en un aparador "polític", és a dir, en un lloc on es diu que els que governen ho fan fatal i els que governen diuen que què bé que ho fan i acaben tots tirant-se pedres i acusacions. Al final, quan ho llegeixes, tens la sensació que tots escombren cap a casa i la casa es queda sense escombrar.

No diré qui, al meu parer, ho fa més bé o més malament, però sí que m'agradaria una cosa: que tots miressin els interessos del poble, de Salt (que falta li fa), independentment dels interessos de partit. Salt s'ho mereix. Salt el tirarem endavant tots junts, polítics i societat civil, i no barallant-se uns amb els altres pel "tu has fet" o "tu has deixat de fer". 

Intentem dialogar, consensuar i unir-nos per buscar el millor per una població que ha estat molt maltractada des de fa més de 100 anys.

Comentaris

Carme Rosanas ha dit…
Desgràciadament, Deric això passa a Salt i a arreu. Deu ser un virus molt contagiós! Tots els pobles i ciutats i països n'anem plens... Però tens tota la raó!

I a mi tampoc m'agrada parlar de política...
Sergi ha dit…
Parles a nivell domèstic, però com et diu la Carme això passa tant a tots els pobles com a nivell general. La política ara és això, sobretot fotre's els plats pel cap i dir que els altres ho fan fatal, en comptes de treballar pel bé dels ciutadans, que són els que els han posat en aquesta posició, i pel que els hi hem posat.
fanal blau ha dit…
Deric,

malauradament no només passen a Salt aquestes coses...
Clar que ens dol, i molt, perquè sincerament pensem que una altra manera de fer és possible.
Jo em sento ben desencisada amb la política, i alhora intento tant com puc, seguir pensant que una manera més neta, clara i transparent d'entendre'ns, és ben possible.
Una abraçada!
Deric ha dit…
Carme, XeXu, Fanal, sí és un mal que es dóna a molts pobles i ciutats, per no parlar en els governs. Entre tots hauríem de fer que els polítics s'adonessin que fent una altra forma de política, atraurien un altre cop a la gent.
Pakiba ha dit…
No m'agrada parlà de política, pero crec que si els politics fossin aixó,politics, estarien mes pel poble, pero ells nomès de politics tenen el nom.
Marta ha dit…
Deric
en tots el pobles o cuitats pasa el mateix, aqui tambè tenim una revista, que serveix per que es vagin tirant la pilota de un teulat a l'altre, i aixi anem...a vegadas fot fastic..
petonets, molts
Anònim ha dit…
Jo sempre havia dit que no m'agradava la política, que no m'agradaven els polítics. I, ja veus, he arribat a fartar-me'n tant... que m'hi he clavat, ni que sigui per fer-los nosa.

Alguna cosa caldrà fer, a més de malparlar-ne, o continuaran retallant-nos les llibertats per sempre més.
Xarnego ha dit…
Deric,
Jo t’he entenc totalment,
Salt es un lloc amb unes particularitats especials,
I de debò ferien mol per la població si tots plegats
fessin quelcom per treure aquesta imatge
de país sense llei ni concert.
Bona part de tot plegat la culpa la tenen
el sensacionalisme dels mitjans informatius,
que nomes busquen acapara l’atenció
del públic sense tenir comte amb el mal que fan.
sargantana ha dit…
de fet ells tindrien que esser els nostres representants no?' treballar per nosaltres. per el be de la comunitat i no per el seu propi
pero no va aixis, deric..no va aixis