Feta la llei, feta la trampa

No sempre es va fer vida sana. Photo by Deric
Que vivim en un país de pandereta no és nou, però no deixa de sorprendre'm negativament cada nova demostració que se'n fa.

Com poden sortir alguns bars per la televisió i vanagloriar-se d'haver-se fet insubmisos a la llei antitabac? No senyors, això no és pot permetre de cap de les maneres i, en aquests bars, els ha de caure la màxima sanció possible que especifiqui la llei. Perquè una cosa és una infracció involuntària i l'altra és incomplir la llei amb coneixement, nocturnitat i alevosía.

A veure, com es pot fer algú "insubmís" a una llei? A mi que m'ho expliquin. Tinc entès que la llei és igual per a tothom i d'obligat compliment, ens agradi o no. Si no fos així viuríem en una anarquia total. 

Jo puc estar més o menys d'acord amb una llei, hi ha moltes que no m'agraden, sobre tot les que afecten a la meva feina i que me la compliquen més cada dia. Però, senyors, l'he de complir perquè és la llei i si no m'agrada, em foto o m'enganyo amb l'esperança que la canviïn algun dia.

Però em sembla que la cosa quedarà en no res. Ja va passar amb els "famosos" jutges que es van negar, per "insubmissió", a casar a persones del mateix sexe incomplint clarament una llei només per motius "ideològics" o de "consciència". 

Què passa, que si declaro que la meva "consciència" o la meva "religió" no em permet complir la llei, ja la puc incomplir i l'Estat no em perseguirà? Doncs no és (o no hauria de ser) així!

Comentaris

Pakiba ha dit…
Feta la llei feta la trampa,però les lleis són per a tots, sinó viviriem en una jungla i el que no la compleixi,sigui del que sigui,se li ha d'bligar a complir.
La foto fa molt temps d'això, ara vida sana que es el millor.

Un petonet.
zel ha dit…
Però, em permeto dir, que no totes les lleis són igual i que hi ha la llei de l'embut, també... Abans, la llei era fer la mili, i ben bé que hi havia insubmisos, jo entenc el planteig, però la llei hauria de permetres bars per a fumadors exclusivament, si l'amo ho volgués, és clar...
Clidice ha dit…
Seria curiós veure-ho: hola, balles, estudies o treballes? fumes? ah! si? doncs res noia, no podem compartir la vida, perquè no podrem entrar als mateixos locals. No és més fàcil acceptar que TOTS poguem entrar a tot arreu? I, si de cas, que es facin clubs de fumadors.

Entendria millor la insubmissió fiscal, per exemple.
_MeiA_ ha dit…
Jo tampoc ho trobo gens just!!! anem arreglats si cada un fa el què vol! al igual que tu, els hi posaria la màxima sanció, fins i tot els hi faria tancar el bar/restaurant. Què collons! si tothom se saltés les lleis que no ens agraden... no sé pas com acabariem!!
Júlia Zabala ha dit…
tens tota la raó del món, Deric! jo estic tan contenta amb aquesta llei que no m'ho crec! els bars han perdut clients? a mi m'han guanyat, vaja! t'asseguro que ara entro més als bars que fa quinze dies! Visca!
lisebe ha dit…
Doncs saps Deric jo no fumo, però no m'agradan las lleis del embut.

Considero que prohibir es fácil, acatar la llei no ho es gens però es que hi han massas lleis prohibitives.

Prou ja no!!!

Estic d'acord de que la llei es per tots i no estic d'acord amb això que explques d'alguns bars però ...

Entenc la indignació, i també entenc les diferents posicions de les parts en conflicte i es que no s'acaba mai.

Petonets i bona setmana
Sergi ha dit…
També vaig veure imatges com les que descrius, i em van semblar força desagradables. No les complim totes, les lleis, però tampoc sortim per la tele rient-nos-en. Alguns mostraven les primeres multes amb alegria. On s'és vist això?
Belén ha dit…
Lo que más me duele es que por culpa de unos cuantos, acabamos los fumadores metidos en un mismo saco...

Besicos
Cesc Sales ha dit…
Hi estic d'acord, les lleis s'han de cumplir...

Enginyós!