Història de dues amigues al carrer del Temple

(Relat en 4 parts: 1a. part)

The Temple Bar, Dublin. Photo by Deric
S’havia assegut al costat de la finestra mentre el seu amic li explicava alguna cosa que no acabava de copsar perquè la seva atenció estava centrada en el pub. Hi havia estat centenars de vegades, gairebé cada dia. Era un dels llocs més famosos, fotografiats  i concorreguts de la ciutat. Però no era per això que li agradava aquell lloc de cert aire decadent, amb parets recobertes de fusta ennegrida pel temps i de façana vermella com la sang. No. Li agradava perquè era la història viva del barri i perquè, assegut al costat de la finestra, podia mirar el carrer sense ser vist, la gent observava el local no la gent que hi havia.

Va treure els papers de la bossa, a punt d’ensenyar-li a l’amic per demanar-li la seva opinió quan va veure apropar-se pel carrer dues noies vestides esportivament: texans, samarreta i jaqueta. Es va fixar en la que portava els cabells més curts, pràcticament rapats, caminava amb pas ferm, decidit, mentre explicava alguna cosa d’una forma gairebé casual, com si parlés per parlar, més per ella mateixa que per la seva  companya.

Les noies van passar de llarg i va lliurar els papers al seu amic mentre s’acostava el got de cervesa als llavis. L’amic els va agafar i va llegir el títol “Història de dues amigues al carrer del Temple”.

- Vols dir que tindrà futur aquesta història? – va dir.

En aquell moment li hauria arrencat els fulls de la mà i li hauria fotut un clatellot deixant-lo mig estabornit al pub. Però es va limitar a somriure i a acabar-se la pinta de cervesa negra gairebé d’un glop.

(Proper capítol: Història de dos amics al carrer del Temple) 

Comentaris

sargantana ha dit…
i per quan la continuacio??
eudald ha dit…
caraaaam, sí que hi passen coses al carrer del Temple!
Per cert, quan vas tirar la foto anaves amb pirates, shorts o bermudes?
Digues-li a aquest en Cesc que no és Dublín, com diu el peu de "foto by Deric" és un pub de Santa Perpètua de Vallespirans.
Ara m'he recordat que la meva iaia a vegades em deia quan s'enfadava: tens els collons com un temple!
Sir William Temple ha dit…
Home, però si surt una foto de la meva senyoria! Per a saber quasevol informació de dublin us recomano visitar www.dublin.cat, podreu dir que heu estat a Dublin sense moure-us del sofà.
Salutacions,
Sir William Temple
Duc de Dorset i Senyor de Temple Bar
Filadora ha dit…
Mecatxis! jo que em pensava que hi hauria sang!!!!
Cesc Sales ha dit…
Simpàtic aquest tal Eudald (per dir-ne alguna cosa).

Perdona Deric ara he vist això del peu de foto. M'havia queday encantat amb el Temple Bar...

Dublín, Irlanda...

La història, collonuda!
Pakiba ha dit…
Continuará aquesta historia ?.
neus ha dit…
Ja sabia jo que sortiria en Sir ;)