Curvas peligrosas

Rebeca Santana, psicòloga, comença a treballar de subinspectora de policia a Barcelona i no entra amb gaire bon peu: la companya que li destinen, La Marquesa, no l'accepta, i la destinen a un dels casos més difícils que està investigant la policia, l'assassinat de dues noies que, en aparença, no tenen res a veure l'un amb l'altra.

Per si no té prou, a casa seva les coses no van bé: la seva xicota se sent inferior a ella i els gelos no fan més que minar una relació de capa caiguda. A més, el dramàtic passat de Rebeca sembla tornar amb força quan un programa sensacionalista de TV comença a furgar en la seva infantesa.

La lluita de Rebeca anirà per molts fronts oberts: fer-se respectar com a subinspectora novata però preparada; acabar amb les bromes homòfobes dels seus companys; que la Marquesa deixi de ser una mal carada amb ella; solucionar els seus problemes de parella; intentar viure amb el seu passat; caure o no a la temptació de l'atracció que sent per una espectacular advocada.

Curvas peligrosas es un llibre que segueix les millors tradicions de la novel·la negra, que enganxa des del primer moment i no pots deixar de llegir fins arribar al desenllaç final. Una novel·la en la que té tanta importància o més el tractament dels personatges principals i les seves vides, com la investigació dels assassinats.

Una novel·la recomanable que es pot gaudir en plenitud encara que no siguis lesbiana.

"Curvas peligrosas" és la tercera novel·la de Susana Hernández: "La casa roja", Premi Ciutat de Sant Adrià, 2005 i "La puta que leía a Jack Kerouac".

Comentaris

Bargalloneta ha dit…
a mi m'agrada molt la novel.la negra!!!
Júlia Zabala ha dit…
a mi no m'agrada la novel·la negra però la tindre en compte per recomanar-la! :)
Susana Hernández ha dit…
Merci, Deric, per la crítica. Una abraçada¡¡¡¡¡
MARIO DE LIMA ha dit…
Emocionante, preciosa, sincera,... ya es complicado encontrar un adjetivo para esa preciosa novela.
Sufur ha dit…
Yo no solía leer novela negra, hasta hace muy poco que he empezado a iniciarme (otro conocido blogger tiene la "culpa"). Me fío bastante de tu criterio literario, así que tendré que apuntar el libro a mi lista :-)
glutoniana ha dit…
A mi m'agrada este tipus de novel·les així que me l'apunto :)

Las recetas de glutoniana
Rita ha dit…
He llegit molt poca novel·la negra, però pinta prou bé aquesta. En prenc nota!
Petons!
Pakiba ha dit…
No acostumo a llegir novela negre,pero ja me la dexarás.

Un fort petó.