Sempre paguem els mateixos


Foto Google

Quan el govern no sap gestionar els recursos ni afrontar la crisi i quan la corrupció plana com vol per tots els estaments polítics, a qui toca pagar els plats trencats dels inútils? Sempre als mateixos: nosaltres!

Grècia: puja l'IVA fins el 23%; els impostos sobre els carburants (a més dels impostos sobre el tabac i alcohol) puja un 10%; es reformen, a la baixa, les pensions i es congela, i redueix, el sou dels funcionaris...

Perquè els de dalt visquin bé, els de baix a fotre's. Potser estic equivocat, però en cap lloc he llegit que es redueixi el sou dels polítics grecs.

Comentaris

L' Ermità Josep ha dit…
No estic d' acord amb tu , Frederic . El funcionari , d' acord , li poden "congelar" el sou , però té una seguretat mínima alhora de preservar el seu lloc de treball , unes vacances assegurades , uns dies per a us personal, que els autònoms no tenim , i si per postres els senyors Cayo Lara i Cándido Méndez volen , també poden movilitzar mig país per a vosaltres . Jo no em puc permetre ni la grip anual , i hisenda cada any em reclama quelcom amb carta certificada per que hi ha alguna coseta dels seus arxius que no els quadra ; i sempre acabo per tenir la raó jo , parò mentres , ja t' han fer moure i remoure paperassa i gestors .
No Frederic , no tens raó . Malgrat tot , el funcionariat , viu molt bé , que tinc l' ajuntament a davant i veig coses que són escandaloses ( esmorsars d' una hora , per exemple ).
L' augment de l' Iva el pagarem tots , però vosaltres , la condició d' "intocables" no us la treu ningú .

Per cert , l' altre dia a TV1 deien que sols l' ajuntamebnt d' Atenes manté 13500 persones de personal i sou . Aquí hi ha quelcom que falla, i molta gent que defensa uns interessos ja adquirits .

No dubto pas que ets dels que treballa , altrament he conegut fuuncionaris treballadors i honestos , però ben pocs . Un d' ells , precisament un amic meu va treballar un parell d' anys en una escola d' adults , amb forta presència d' inmigrants , de Salt , i em deia quanta merda s' ocultava darrera certs càrrecs en aquest sector en concret ; sous altíssims i poques hores de presència a l' escola .
GURMET ha dit…
Si noi sempre ells mes pringats tornen a pringtar.
Belén ha dit…
Lo mismo pasa aquí... en plena crisis al zp se le ocurre hacer una cartera nueva... la de la igualdad... vamos, sueldito de 2000 euros...

Besicos
Deric ha dit…
Sí, Ermità, sí tinc raó i n'estic fart que sempre es culpi als funcionaris dels mateixos tòpics de no fotre ni brot, de tenir el lloc assegurat i totes aquestes collonades de dies de festa, etc. i que no es digui mai que per poder tenir el teu lloc de treball has de passar contínuament oposicions i hósties i que si vols prosperar t'hagis d'enfrontar a un exercit de persones que vol la mateixa plaça, que per poder fer la teva feina t'has de cenyir a un munt de normatives, reglaments i lleis. No, ja hi ha prou de tanta demagogia. Al 97 es van congelar els sous dels funcionaris i mai més s'ha recuperat el poder adquisitiu perquè, quan hi havia les vaques grasses i tothom tenia puges salarials importants, a nosaltres només ens pujaven un ridícul 2%. I sí, hi ha moltíssims funcionaris que treballen com cabrons deixant-se la pell per la seva feina fent més hores que un imbècil perquè després vingui el de torn a dir-te "és que no fas res i el sou te'l pago jo amb els meus impostos".
Sí, sí tinc raó.
L' Ermità Josep ha dit…
Frederic ,
no nego pas que el teu lloc de treball t' hagis ben guanyat amb moltes hores de' estudi a casa i amb honestedat , però el que vull dir és que hi ha molt de pocasolta dins aquest sector , i que s' hauria de posar ja uns límits clars , i que s' acabi això d' un sou-feina per a tota la vida ( sóc partidari de la flexibilitat en un acomiadament lliure dins del l' empresa privada ) . I que si un no treballa bé , al carrer , que hi ha molta gent vàlida per aquests móns de Déu .

Que arruina a moltes administracions , i que tu pots ser en cas entre cent .
Funcionario's blog ha dit…
Una pregunta para "L'Ermità Josep": ¿tú lo declaras todo? Me refiero a si todo lo que ingresas como autónomo por tu trabajo lo declaras a Hacienda... Vamos, yo creo que no hace falta ni que respondas...

Me hace gracia mucha gente (y no es personal contra el ermitaño) que, cuando el boom inmobiliario estaba en su apogeo y ganaban 5000 euros/mes se reían de los funcionarios (de mí, por ejemplo) y lo animaban a "dejar ese trabajo estúpido y sinsentido malpagado" (sic).

Ahora arrecia la crisis y al que le va mal el negocio o se ve en la calle se fija en el funcionario y la ira y la envidia le corroen... Ah, ese tipejo que cobra todos los meses!!! Ah, ese tipejo que tiene trabajo asegurado!!! Ah, ese tipejo que actuó como las hormigas (cuando yo lo hice como una cigarra)!!!!

Y lo peor de todo es que, los que todo esto dicen, ni se acuerdan de los bancos que han arruinado el sistema financiero... No se acuerdan de los especuladores que tanto daño hacen a nuestro PIB... No se acuerdan de los empresarios que, acabado el negocio, han cerrado sus chiringos aquí y han enviado todo a las Islas Caimán para evitar embargos y demás...

Pero Spain is different!!! En España, la envidia es deporte nacional!!! (Pero la envidia mala, esa que te hace querer que el otro esté tan mal como tú, en vez de querer estar tú tan bien como el otro).

Vamos después de Grecia, lo aviso.
L' Ermità Josep ha dit…
Ostres Funcionario ! que jo no he guanyat mai en ma vida 5000 euros al mes !

A veure , anem per punts .

- Ho declaro tot . Quan pago , Hisenda ja sab el total del que hem de pagar per avançat .
- Respente a la les despeses de la meva vida privada , pago sempre a l' andemà mateix de rèbrer la factura .
- Tinc també hipoteca però just en la mesura dels que em podia permetre .
- Miro sempre que el que pago a la noia de la neteja sigui just i una mica per sobre , ja que és magrebina i mare .
- Mai demano descomptes als comerços ni a cap altre lloc , perquè penso que ningú m' ha de subvencionar la meva vida . Si no m' interessa o no puc , marxo i continuo la cerca .
- No sóc gelós ni considero la feina de funcionari estúpida i malpagada . .
- No acabo de veure perque el relaciones amb el boom inmobiliari .
- No estiro mai més el braç que la màniga .I la culpa no ha estat pas tant dels bancs com de gent que s' ha hipotecat per cases de vuitanta mil.lions de pessetes . En tot cas , la culpa és més aviat compartida d' una societat a la deriva que ho ha desitjat tot al Low Cost .
- Spain és diferent , però jo ni em considero Spain ni tinc res a veure amb el Palma Arena ni el cas Gurtel .


Uff , espero haver respost a la teva pregunta .
Deric ha dit…
Ara, tots dos teniu raó. Ai si ens deixessin governar a nosaltres...
Met ha dit…
La situació grega és insostenible, i els seus polítics tene una gran part de culpa. Ara bé, la societat és qui posa el llistó als seus representants. Al final cada societat té el que es mereix... i la nostra tampoc és per llençar-hi coets! :(
Ferran Porta ha dit…
Una puntualització: "quan el govern no sap gestionar recursos"... error; peep! Digues millor "quan els governants no volen fer el correcte", perque de saber-ne en saben una estona. El problema, en el cas de Grècia però no només, és que els polítics de merda que l'han estat governant els últims molts anys han jugat amb els diners de tots els contribuents grecs, com si fossin diners seus. Aquest és el problema. I no és que no en sàpiguen, en absolut!, són perfectament conscients del que estaven fent. Uns irresponsables, uns criminals que NO entenc perque no són denunciats per la societat grega, jutjats i empresonats, com es fa amb qualsevol estafador enxampat.

No entenc res.