-5% d'una merda és massa


Local comunal. Ajuntament de Yoff, Senegal. Foto by Deric

Quan va passar el de Grècia ja m'ho vaig començar a ensumar i ja ho tenim aquí, ja ens ha tocat el rebre: -5% de sou, congelació per l'any vinent, puja de l'IVA (que implicarà preus més cars), congelació de pensions, retalls socials... Qui seran els següents? Ja es poden preparar els de les privades també perquè els de la COE ja s'estan fregant les mans esperant els guanys de retallar sous i llocs de treball.

Però, on són tots els diners robats pel corruptes? Per què hem de pagar nosaltres la ineptitud i la corrupció dels polítics i l'estafa dels bancs? Per què hem de tolerar que un exministre tingui una pensió vitalícia de 12 mil€ només per haver estat ministre, encara que el seu ministeri hagi durat 5 minuts? Per què no es retallen ministeris? On són les polítiques antifrau? Per què no es retallen ministeris? Per què no s'anul·len ministeris i administracions sobreres, com pot ser que tinguem Administració central, autonòmica, diputacions, consells comarcals i ajuntaments??? Per què no es comença per retallar aquests "càrrecs de confiança" que tenen els polítics perquè no confien en els treballadors que tenen al seu costat i que són molt més competents?

Potser em retallaran un 5% el sou però llavors que no em demanin que doni el 200% a la feina, com ara, perquè donaré només el 95% del meu esforç. Una altre proposta (que faig jo) és que, si m'han de treure un 5% del sou, doncs anar a treballar un 5% menys de temps i tots contents.

Però del que realment estic molt cansat, fart, de sentir és de la gent que s'omple la boca de parlar dels "privilegis" dels funcionaris.

És que un sou de merda és un privilegi? És que haver de jugar-te la feina en un puto examen és un privilegi? És que no paguem impostos? No, senyors. Els funcionariat
de l'època franquista ha passat a la història i la imatge que es vol donar de nosaltres no s'ajusta gens ni mica a la realitat.

De treballadors inútils i sense coneixements hi ha a per tot arreu , no és únic i exclusiu dels funcionaris. També diuen que hi ha molt enxufisme a l'administració: si parlem d'enxufes, ningú em pot negar que hi ha molts més enxufes a l'empresa privada que a la pública. O és que no recordem empreses on treballa el fill de l'amo, un inútil, només per ser fill...


En fi, tema punyent on els hi hagi. Ja es veurà què passa i com queda tot finalment. Estarem a l'expectativa.

Comentaris

Bargalloneta ha dit…
i quanta raó que tens!!!
Júlia ha dit…
Sí, però que passi al sector públic em sembla molt més greu, la veritat.
Júlia ha dit…
No vull fer d'advocat del diable però crec que avui tenir feina fixa és un privilegi, al menys als ulls de molta i molta gent que la tenen força precària o no en tenen o l'han perdut. Jo sóc funcionària jubilada, però ho veig així.

Un altre tema són les mides que es prenen i tot això... Sobre els funcionaris, hi ha una gran diversitat, de sous, càrrecs, circumstàncies, però com que tenim tirada a les generalitzacions...
òscar ha dit…
L'opinió critica envers el funcionariat crec que ha rebaixat molt el seu discurs els darrers anys.

Tot i així, algun cop que ha sortit el tema, sempre acabo preguntant el mateix: "i .. perquè no et prepares pels exàmens, llavors?"
Unknown ha dit…
Millor un 5% menys de sou que un 5% de retallada de plantilla... i resultar afectat.

I si t'apliques això de treballar un 5% menys ... Tu mateix. Dóna gràcies d'estar al sector públic i no al privat.
Sufur ha dit…
Socialización de las pérdidas.

Privatización de los beneficios.

¡Bienvenidos al Mundo Del Mañana! Muy lógico todo.
Pakiba ha dit…
Al escoltarlo vaix pensá en vosaltres,quina vergoya i com dius a on són tot els diners que han robat i per que els sous vitalicis? que els tenen els treballadors? i si no els pensionistas?.
Sempre els mateixos ells NO
George Guinness ha dit…
Ells la caguen,
nosaltres la paguem.
Deric ha dit…
El que em fot més és que els polítics la caguin i es baixin els pantalons davant dels mercats financers i comencin a donar per cul als treballadors i l'únic del que es preocupa la gent és de dir que ja era hora que traiessin els privilegis dels funcionaris:

Puto país en que l'enveja és l'esport nacional!

A mi ningú m''ha regalat mai res: vaig haver de passar unes oposicions després de treballar durant 5 anys i si no aprovava i quedava el primer me n'anava al puto carrer!
Ara tinc un càrrec a precari i si després de vés a saber quants anys si aprovo i quedo el primer en unes futures oposicions perdré el meu càrrec i vés a saber on aniré a parar!
Però sí, tenim privilegis, és clar! Puto país.
Pakiba ha dit…
com dius vergoyós