"Pesi" o l'elogi a la incultura

El nou anunci de la Pepsi és un fidel reflex a la incultura d'aquest país. Si personatges així ens han de donar exemple, ja podem començar a córrer: "Eh tío, que yo soy de Fuenla, yo digo Pesi".

Olé tus güevos noi! Així quedes genial, fent elogi de la teva incultura.

Anem bé!


Comentaris

Anònim ha dit…
El vertader problema és que si ho han fet així és perquè els publicistes hi veuen un filó per a obtenir vendes. S'adapten a la demanda.
Deric ha dit…
d'això em queixo!
Sergi ha dit…
L'error està en esperar que un futbolista d'èxit sigui culte.
Lisebe ha dit…
Sempre he pensat que els diners donan imatge mai cultura i per mostra un botó..!
Josep Anònim ha dit…
Frederic ,
fa anys el meu llegit José Luis de Villalonga ja va dir que "España es un pais de horteras" i que encara no s' havia tret de sobre "la pelliza de Viriato" . Per això es va exiliar a París i va escriure bona part de la seva obra en francès .

Demà ves al quiosc més proper a casa teva i compra "Cuore" , "In touch" i "Que me dices" . Pren-te mitja horeta i llegeix-los tranquilament i amb un Vàlium ( preferiblement del 15 mlgrams ) al costat perquè ja t' asseguro jo que el necessitaràs .

Això ,
això ,
això. . .
i t' ho torno a repetir ,
això Frederic , és el referent moral i estètic del que puja ara , i desgraciadament , per més que Dostoieski digués que la cultura salvaria a l' home , el món és d' ells .

Parlar del nen aquest del videu és parlar igualment de la Belén Esteban i de la Carmen Lomana , de la Duquesa d' Alba que ha perdut el poc sentit de le dignitat i decència que li quedava , dels JonathansChristiansVanessas i dels poligoneros maxitunings, del llenguatge destrossat dels adolescents , del xàndal del diumenge , dels texans en un dia casament , de la Hello Kitti sobre el pit i el dibuixet del conillet Playboy al trasero de les adolescents ( de qué han servit trenta anys de feminisme i lluita per la dona ? ) .

D' acord , sóc un classita del quinze , mai ho he negat . Però intenso ser realista i encarar el futur que ens cau a sobre amb estoicisme .

I ja no parlem del que ha acabat sent el nostres país ; si fa vuitata anys Ferran Soldevila deia que Catalunya era una província culturalment francesa , em pregunto qué som ara ? Surto al carrer i el panorama és desesperançador .

Quin món deixarem als que ens estimem els nostres fills i nebots ? en quin món els tocarà viure i defensar-se de tanta vulgaritat ?

Ho sento , com sempre m' he estés massa , però és que en aquesta qüestió hi penso sovint .
Unknown ha dit…
Déu ser cosa del fumbòl, Dèric. A les 14.33 han penjat aquesta notícia al diari Marca on encara es pot llegir que el jugador Rossi ha hagut de viatjar d'urgència a New Yersey.

A més ... tampoc li trobo la gràcia a l'anunci. Està molt forçat. A "Fuenla", i a molts llocs d'Espanya, els nens deiem "Pessi". Però és clar ... així no s'estalvia res
Rita ha dit…
L'he vist i em sembla espantós que d'una falta d'ortografia se'n faci una gràcia.

No ho puc entendre, la veritat!
Bon capde!
Ferran Porta ha dit…
En Josep Anònim ha expressat tot el que sento a la perfecció.

No havia vist aquest anunci, que trobo cutre i a l'alçada de les (desgraciades) circumstàncies de l'estat al que pertanyem. És patètic.
Met ha dit…
Ja fa temps que un publicista va dir que cada cop més els anuncis s'anirien especialitzant en el target al que s'adrecen.
Hi haurà anuncis que no els entendrem perquè no són per a nosaltres o directament no ens agradaran perquè tampoc apel·len a un segment gaire exigent.
En tot cas ells han fet bé la seva feina... en parlem i d'això es tracta en el món de la publicitat, no?
Però que consti que comparteixo la teva crítica.
Àlex ha dit…
M'he quedat esmaperdut, garratibat, corglaçat...
Josep Anònim ha dit…
Dedueixo Met que quan l' Esperancita Aguirre , Marquesa de Nosequé per part de pare i Gil de Biedma per part de la mare , Presidenta de la Comunidad Autònoma del Mandril per mèrits propis i/o gràcia de Josemaría Aznar li va dir "hijoputa" a Ruiz-Gallardon , es que acabava de veur'es una "pesi" .

No se si la publicitat anava dirigida a ella , però si que ella va digerir malament el gas de la beguda . No sols les begudes alcohòliques pujen al cap . El poder ?
Veus ? Demostra que l' educació només serveix per enmascarar de civilitat la veritable ànima humana , i que a sota s' amaga sempre un latent depredador . No era Hobbes que deia quelcom així ?
Met ha dit…
Molt bona observació Josep Anònim!

En Torres no sap dir Pepsi i se'n menja una P... i l'Aguirre tampoc sap dir Pesi, hi posa una R de més... Presi.
Quin país! :(
Anònim ha dit…
Jajaj no se xic jo no aniria cap a ningu famos per a que hem donara clase de cultura, per molt que hagesen estudiat (perdona les faltes ultimament no se escriure), Un bes
Josep Anònim ha dit…
Si Met , si , quin país !
Malgrat el poeta Espriu , aquest és el País de les Meravelles . I els aquí presents , les Alícies .
òscar ha dit…
Quan les idees fan curt, la incultura hi entra sense massa problemes.

Publicitàriament trist.
Jordicine ha dit…
No l'havia vist. Em sembla patètic. I segur que té èxit... malauradament. Una abraçada, DERIC. I fins aviat.
I el futut es que cada cop aquesta "incultura " està extesa a tots els camps...
Desitjo que estiguis be, us tinc un xic abandonats...