La mala educació 3, els veïns



Ja que estic amb el tema de la mala educació, continuaré amb un altre col·lectiu on també l'educació brilla per la seva absència (tenint en compte que les generalitzacions sempre són odioses) i són els veïns.

Fa temps que volia parlar dels veïns, sobretot dels meus veïns.

En el pis de sota tinc un veí que si esternudes ja puja per queixar-se, jo crec que li agrada pujar a tafanejar el meu pis i per això qualsevol motiu es bo per venir. Només espero que quan em canvii de pis, el comprin una família amb 3 o 4 nens petits ben entremaliats.

En el replà hi ha una colla que fan la tertúlia com si estiguessin en el parc o en el bar i deixen que els seus fills (de 2 anys) vagin amb unes bicicletes Chico replà amunt i avall.

En el tercer hi ha un matrimoni gran que quan et troba al vestíbul passa pel teu costat com si fossis una porta més i per molt que saludis, t'ignoren o, fins i tot, et tanquen la porta d'entrada als morros. Jo encara tenia la paciència de donar el bon dia o la bona tarda, perquè si no em saluden, jo em torno encara molt més educat. Però un dia que jo baixa amb l'ascensor amb la meva gossa en braços, ells estaven esperant a la planta baixa, vaig sortir de l'ascensor saludant i per resposta l'únic que vaig sentir va ser: "qué peste a perro!" La meva gossa pot ser histèrica, nerviosa i tot el que vulguis però no fa gens d'olor, per alguna cosa va sovint a la perruqueria. Em vaig emprenyar molt i li vaig dir "usted si que huele mal" i aixecant el cap, tot digne, vaig sortir de l'escala. Des d'aquell dia, com es pot suposar, encara em saluden menys.

Costa molt poc tenir una mica de respecte i saludar a un veí si te'l trobes al vestíbul o a l'ascensor. Doncs per què no ho fem? Perquè som un país de mal educats.

Comentaris

Josep Anònim . ha dit…
Frederic ,
déixe'm dir una cosa molt arriscada i politicament incorrecte . No és que siguem un país de maleducats ( ens va faltar el segle XVIII ) , senzillament és que l' ascensor social ha funcionat massa bé i depressa , i al arribar a l' àtic es va estavellar contra el sota sostre .
Allò que due la dita , "Quod naturam non dat , Salamanca non praestat" .
Deric ha dit…
Josep Anònim, et deixo dir una altre cosa perquè d'aquesta que has dit no he entès res!
Ferran Porta ha dit…
Jo t'ho dic en català: a la gent normal, tot el bon rollo del món; als maleducats compulsius, ni aigua i que es facin fotre.

Dit això: bones Festes!
Nyc ha dit…
Lo mejor de mis vecinos de arriba es que pasan larguísimas temporadas en la playa, a bastantes kilómetros de mí. El resto del año me torturan con sus golpes y movimientos de muebles a las horas más intempestivas, y preferiblemente en fin de semana...
Ah! y felices fiestas ;)
Striper ha dit…
Bones festes i bon nadal avui vaig una mica de bolit.
Anònim ha dit…
Per un moment pensava que vivies en la meva escala...les xerrades en el repla, la gent que no saluda ( sempre em queda la idea de que he saludat a la planta de la entrada; no dieun que és bo parlar a les plantes? doncs la que hi ha a l'entrada estara molt contenta, com la saludo tant...;) )pero a més els meus veins de d'alt juguen a tenis, futbol i caniques per la nit... (i ja són prou grandets... que un dels fills te més anys que jo¡) i a vegades he tingut la idea de picar pel obreportes de la porta d'abaix de començar a picar a les 6.30 de matí.... però mai m'he acabat d'atrevir... així que els podriesn vendre a ells el pis... així m'els trauria de sobre i tu tindries la teva petita venjança ;)

pd; aquestes entrades de la mala educació donariem per a un llibre. A la meva ciutat hi ha molta mala educació, però a més acompanyada de violencia...
pd2; quin desfogue acabo de fer...

pd3: bon nadal¡¡
Sergi ha dit…
Doncs sí que deu ser fàcil de fer si fins i tot ho faig jo! Personalment no tinc problemes amb els veïns, així que no tinc res en contra d'aquest col·lectiu. Però he sentit casos, és clar, hi ha gent per tot. De moment he tingut sort.
bajoqueta ha dit…
Uff se podia fer un tractat sobre cada escala. A mi també em molesta molt trobar-me a gent i que no et diguen ni hola...
Vas fer molt ben fet de contestar a qui et va dir lo del gos jajaja. Segur que la pròxima vegada s'ho pensarà dos cops abans de dir res.

Després tenim als de Tortosa que se peguen a les reunions de veïns, que ja se sap que són conflictives i se crea una tensió gens bona! jajaja.

http://www.europapress.cat/tarragona/noticia-successos-baralla-reunio-veinal-tortosa-tarragona-acaba-amb-tres-ferits-lleus-20091230114427.html