Els contagis continuen


Avui 1 de desembre, dediquem el dia a conscienciar a la gent que el VIH és viu i que, encara que s'està convertint gràcies a la ciència en una malaltia crònica molt molesta, és una malaltia que pot matar.

Però no ens podem relaxar ni oblidar. Ara mirava les edicions digitals de 5 diaris i només en un he vist el tema en la portada i en un més l'he trobat fàcilment a l'interior però en els altres 3 no he vist cap referència o, si més no, no l'he sabut veure, la qual cosa vol dir que (si hi és) és complicat de trobar. És preocupant.

A Catalunya cada any es diagnostiquen 600 casos nous, d'aquests els contagis més elevats són entre la població heterosexual, tot i que hi ha hagut un increment entre la població homosexual a causa d'un cert relaxament i per les pràctiques sexuals sense condó. El cas més alarmant a casa nostra, però, és el de la població immigrada, que ha augmentat els contagis de forma espectacular fins més d'40% d'increment l'any 2008 respecta d'anys anteriors.

Per tot això, encara queda molt per fer començant per casa nostra i continuant per intentar eliminar les desigualtats a nivell mundial, ja que un malalt aquí té una possibilitat molt elevada de sobreviure; un malalt a l'Àfrica, no en té gairebé cap.



No deixem que unes hores de plaer ens espatllin la vida.

Comentaris

neus ha dit…
Aquest és el problema més gran amb la SIDA, que a l'Àfrica no es convertirà en una malaltia crònica i controlada, no pas en un futur pròxim i tinc seriosos dubtes que passi en un futur relativament llunyà.

Un petó, Deric!
estrip ha dit…
menys negoci amb la grip A i més recursos per millorar la situació de malalties com aquesta a tot el món, tot!
Anònim ha dit…
Un bes per la igualtat i el coneisiment en esta enfermetat. un llacet roig al cor sempre ;)
Sufur ha dit…
Muy buena reflexión. ¡Jamás bajar la guardia! No hay que dar tregua al virus...
rits ha dit…
Molt encertat.
Sembla que ens haguem oblidat, que ja no impori, no és notícia, però continua morint i malvivint moltíssima gent.
Anònim ha dit…
Tens tota la raó, aqui se li dona mes importancia a un partit de futbol que a una malaltia que cada dia mata gent.
Belén ha dit…
Si la gente supiera la de cosas que nos previene el condón, nos lo pondríamos siempre!

Besicos
lisebe ha dit…
Doncs i tant..! Aquest es el mal del segle que tothom tapa.. mentres que a l'Africa la gent es mort i els inmigrans que venen ho portan moltes vegades.. Es important no relaxar-se i pendre mesures SEMPRE.

Petons i bon dia Deric
Eli ha dit…
Ojalá no tuviéramos que recordar este día, como tantos otros dias. Sobre todo, los que hemos perdido un ser querido por culpa de esta enfermedad.
Sergi ha dit…
No estava morta, que estava de parranda. El VIH és potent i canviant. Si ens relaxem estem llestos. La informació és necessària. Fer-ne cas, encara més.
Ferran Porta ha dit…
Sembla mentida com un "arrebatu" pot engegar a pastar fang un projecte d'il·lusions i esperances. Sembla mentida, quina desgràcia.
Striper ha dit…
un llaç vermell per lña conciencia.
Striper ha dit…
un llaç vermell per lña conciencia.
Anònim ha dit…
Air per carrer en van donar un llaç vermell i vaix pensar en el teu escrit,ja veus que tambe ahia personas que tampoc ex relaxam.

una abraçada.