La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey



Un llibre de lectura fàcil, amena i entretinguda sobre un episodi desconegut de la Segona guerra mundial. Ens retracta l'any posterior a la guerra i com aquesta encara afecta la vida quotidiana de la gent que ha patit l'ocupació nazi. Però no és un llibre de guerra, és un llibre de sobrevivència, de la vida del dia a dia, vista des de la mirada observadora d'una escriptora.

La Juliet és una columnista que durant la guerra s'ha dedicat a escriure articles divertits sobre la vida en temps de guerra. Un cop acabat el conflicte i ja sense la pressió d'haver de ser divertida en els seus escrits, rep per casualitat una carta des d'una illa del Canal que havia estat ocupada pels alemanys. Això la sorprèn doblement: pel que li explica sobre una societat literària en temps bélics, i per que desconeixia que territori anglès havia estat ocupat.

A partir d'aquí comença una relació epistolar amb diferents persones de l'illa que li faran descobrir com es va viure i quina va ser la realitat de la guerra en un territori ocupat. Quan decideix anar-los a visitar s'adona que la seva pròpia vida mai tornarà a ser la mateixa.

Un llibre molt recomanable però que en cap cas jo qualificaria de comèdia o divertit perquè reflexa una realitat molt dura, això sí, emmascarada amb una certa desdramatització.

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
l'hauré d'anar a comprar de seguida, perquè ja en són moltes les recomanacions
òscar ha dit…
aquesta tarda tinc excursió a la biblio del costat de casa :) crec que, si la teva recomanació no ha generat una allau de gent, me'l agafaré.
Anònim ha dit…
no l' he llegida . diuen que és correcta ,però sóc reaci a la rumorologia literària. respecte a la seva correcció , és el minim que es demana , no ? per tal d' esciure i editar ? va , us recomano "relats del far west" , de bret harte , a proa , una joia desconeguda i oblidada . si us agrada clint eatswood i bruce sprinsteen , serà la lectura del vostre estiu .
eudald ha dit…
quina mandra, ara, llegir amb aquesta calor i tant atabalat com vaig... Recomana'm una altra cosa...
bajoqueta ha dit…
Està bé, a mi em va agradar i és molt facileta de llegir :)
Eva ha dit…
Doncs ja m'estic afanyant... perquè no és la primera vegada que sento la recomanació...
Salut i gràcies!!!
Anònim ha dit…
algú demana alguna cosa més facileta ; espera un mes i sortirà el nou catàleg d' ikea 2010. els col.lecciono .
Funcionario's blog ha dit…
Madre mía. Ya sabes que yo ando en movimientos rojeras, y estoy un poco saturado de este tema (lecturas, charlas, mítines, panfletos, etc.)

Por cierto, la entrada es técnicamente muy buena (se notan las tablas de escritor jajaja).

Un saludo, Pedro.
Rita ha dit…
A mi em va encantar! A més de tot el que dius, també és un cant a l'amistat.
Petons!