Cròniques de Pasaia - Donibane 6

Aquestes cróniques estan arribant al seu fi. Però abans vull explicar què és tot això del vaixell pirata de Donibane.



A Donibane hi ha un parc natural presidit per la muntanya de Jaizkibel que és un entorn privilegiat per la seva fauna, flora, restes arqueológiques i valor natural en general. Hi vaig pujar fins al cim de la muntanya l'altre dia i és preciós: es veu tota la badia i com les muntanyes s'ensorren directament al mar sense donar espai a concessions. És espectacular.



Doncs bé, en aquest espai natural volen construir un super-port amb una central térmica i tot el que això comporta d'infraestructures que han de passar pel parc i la destrucció del fons marí... Com si la badia de Pasaia no estigués prou castigada per la indústria!



Per evitar la construcció del port, hi ha l'associació Jaizkibel Bizirik que, en un to festiu, reclama la paralització del projecte del port exterior i aposta per la regeneració de l'entorn natural de Jaizkibel.



I avui 4 de juliol, és el dia reivindicatiu i han muntat una festa pirata a la plaça de Santiago de Donibane presidida per un barco pirata que fa també d'escenari per espectacles. Tot el dia hi ha actes per la mainada (cançons, jocs, mags) i també hi ha temps pels adults amb una caminada per la muntanya que s'ha fet a primera hora, i a la tarda, amb la demostració d'esports rurals i al vespre concert.



Tot un dia ben mogudet avui aquí Donibane.

Comentaris

nimue ha dit…
que gran! una festa pirata! a veure si els fan cas en la reivindicació però en qualsevol cas segur que serà un dia divertit i original. Espere que t'estarà cundint l'estada! ;)
Sergi ha dit…
Esperem que la reivindicació tingui efecte i que conservin aquest entorn tan preciós.
Rita ha dit…
M'acabo de llegir les cròniques. Només havia llegit la primera.

Veig que has aprofitat el temps, turísticament parlant. Espero que també hagis treballat força.

Fa molt bona pinta, és ben maco!!!

A veure si se'n surten i no arriben a fer tot això que només de llegir-ho ja fa esgarrifances...
Fins aviat!
Ferran Porta ha dit…
Què passa al món, que allà on hi ha bellesa sempre hi ha algú, amb determinats interessos, disposat a carregar-se-la a cop de talonari? Quin fàstic, tu!

PS: Molt maca, la música que sona de fons...
Que tinguin sort i els mateixos que hi volen instal.lar tot el que dius, se'n desdiguin i ho deixin córrer, o els hi malmetran aquest lloc tant bonic i necesàri a l'hora.