Gènesi d'un llibre (2)


Zoo de Barcelona. Foto by Frederic Mayol

Dijous ens vam reunir l'editora i jo en el marc incomparable del jardí de l'Ateneu de Barcelona per discutir sobre les correccions que s'havien de fer del llibre. No sé si heu estat mai en l'Ateneu (C/ Canuda, 6) però és un edifici noble preciós de principi del segle XX. Només seure a la seva cafeteria a prendre un cafè en aquelles taules de marbre plenes d'història, ja val la pena. Però si a més, ho feu en el jardí, veureu que l'experiència és única.

En fi. Al que anava. La reunió va durar una hora i mitja i ens vam posar d'acord amb gairebé tot: en unes coses vaig cedir jo, en d'altres ella i en unes altres, tots dos. Només hi va haver una cosa a la que no vaig accedir i va ser a escurçar el final, m'agrada com està i no el veig d'una altra forma ara per ara. Al final em va dir que s'ho tornaria a mirar i s'ho pensaria. No m'ha dit res més sobre aquesta qüestió, per tant crec que el deixarem com està.

Ahir li vaig enviar la dedicatòria que ha de dur el llibre i ara el manuscrit passa a mans de la correctora de català que, pobreta, tindrà molta feina amb mi, sobretot amb els pronoms febles que poso on no toca i no poso on toca.

D'altra banda el dibuix de la portada ja està fet i espero que aviat el poguem veure amb el fotomontatge fet. I, a més, la il·lustradora està treballant amb les 8 escenes que portarà el llibre.

Cada cop el veig més a prop. Ara sí.

Següent capítol: la correcció ortogràfica i estilística, i les il·lustracions.

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
quin moment tan ple d'il.lusió!
Ja ara també estic en aquesta fase. Estic esperant les correccions del meu proper llibre. Ja sé el títol però encara falta la portada.
Sort!
Striper ha dit…
Segur que molt aviat el tindras a la ma.
estrip ha dit…
es cou a foc lent, com ha de ser, i amb il·lusió.
Nacho Hevia ha dit…
ja m'ha arribat el teu llibre! va ser imposible trobar-lo a madrid, he hagut de demanar-lo...però ja his ací!!! a les meves mans!
Sergi ha dit…
De conya, doncs. Això està cada cop més a prop, ja veig que el procés és més complicat del que podria semblar. Però ja tens força passos fets, així que cada dia resta. Molta sort per quan surti. És dedicat a un públic juvenil? Bé, això tant és, els més granadets el podrem llegir igual, no?
zel ha dit…
Ja ho deia, jo, com un part difícil, més que el d'un elefant! A veure si ens anem acostant! Sort!
Belén ha dit…
espero que todo vaya bien... lástima que no sepa catalán!

besicos
Ferran Porta ha dit…
M'encanta aquesta retransmissió del part d'un llibre, Deric! Ens fas viure el procés com si en forméssim part; molt bé!

PS: ... i, a més, With or without you de fons! Demà és dilluns i ara mateix, ni m'importa :-))
bajoqueta ha dit…
Ja falta menys així!

Bueno tu tranquil, per això estan els correctors, i si tant malament ho fas amb els pronoms febles, menys li costarà d'arreglar-ho, vull dir que ho vorà abans :)

Ànims!
Funcionario's blog ha dit…
Bueno, Belén, no te preocupes. Hay quien dice que el catalán y el castellano son lenguas tan próximas que no es necesario aprender una de ellas para poder entendernos.

Me alegro mucho por ti, Deric. Lo de la pronominalización también es un campo de batalla para los que somos castellanos de pies a cabeza y nos gusta aprender catalán (ya sabes que en castellano, excepto para los CD y los CI, no hay nada más, por lo que nos baila y nos parece extraño, hasta que le cogemos el rollo, el resto de pronombres)

Un amigo apuesta por cambiarles el nombre, porque de "febles" no tienen nada (que anda que no tocan las narices).
neus ha dit…
ai els pobres pronoms febles!!! potser això de febles els hi ve d'aquí jejejeje


Enhorabona Deric!!!!!!! :*)
Cesc Sales ha dit…
Tot sortirà bé. Ha de ser molt emocionant aquest moment...
Algun dia m'agradaria publicar alguna cosa i així treure del calaix un munt de coses!

Salut
kweilan ha dit…
Ha de fer molta il.lusió. Felicitats!
jomateixa ha dit…
A vosaltres us fa il·lusió publicar, a nosaltres tornar-vos a llegir.
ostres l'Ateneu, i tant que és bonic i especial!
i el llibre quan el publiqueu?
Deric ha dit…
Continuaré informant oportunament de tot el procés d'aquest llibre, "Selva de tenebres" i també del proper (que espero que s'arribi a publicar també algun dia).

"Selva..." sortirà al novembre!