Dia internacional contra la homofobia



Avui 17 de maig, és el dia internacional contra la homofobia i la transfobia. Per què avui? Perquè va ser el 17 de maig de 1990 (fa 4 dies) que es va eliminar la homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l'OMS.



Però encara queda un llarg recorregut per eliminar l'homofobia (incloent-hi totes les variants) del món. Només cal recordar que en 80 països, l'homosexualitat està penalitzada amb presó i, fins i tot, en algun d'ells, amb la pena de mort, com a Iran, Afganistan, Pakistan, Emirats àrabs, Nigèria, Aràbia Saudí, Iemen i Mauritània.

Però no cal anar tant lluny. Al nostre país, el 30% dels joves d'entre 14 i 18 anys troba la cosa més normal que es discrimini els homosexuals. El 30%!!!!! És molt! Quina educació estàn rebent els joves? És que tenen més força les campanyes en contra de fastigosos personatges de l'esglèsia catòlica i de partits conservadors que les mesures d'igualtat?



Això no pot ser i tots hem de posar el nostre granet de sorra per arribar, no a la tolerància, sinó a la igualtat de drets i a la no discriminació per cap concepte.

No pot ser que aquest 2009 quedin sense càstig assassinats com els de Isaac i Julio a Galicia; l'assassinat d'Álvaro Rivera a Colombia; l'assassinat de la dona trans a València; la de Màlaga; el noi que va disparar a un company d'escola només per ser gai; l'arquebisbe anglicà de Nigèria que recolza la pena de presó per ser homosexual; les violacions de dones lesbianes a Sudàfrica per "curar-les", etc., etc., etc.



I encara hi ha fills de la gran put... com: Antonio Burgos que fan declaracions de tipus "A Miguel de Molina le faltaba una mijita de sida para que fuese el acabóse de los progres" (ABC, 25/03/2009); Juan Manuel de Prada "los repartidores de condones son los que crean el sida" (Intereconomia 21/03/2009)...

Comentaris

Rita ha dit…
Molt lamentables les dues darreres resenyes de premsa. No sé qui són els malalts mentals!

No es pot tolerar la falta de respecte a les persones!
Petons!
Belén ha dit…
La verdad es que me sorprende cuando alguien trata la homosexualidad como una enfermedad, pero si... a mi profesor de religión del Instituto lo insinuó... me pareció tan absurdo todo que al año siguiente ya me volví atea profesional...

Besicos
Striper ha dit…
Per una igualtat i equitat certa i justa.
kweilan ha dit…
És incrïble que a la nostra societat la homosexualitat sigui criminalitzada.
Ferran Porta ha dit…
En línia amb el que comenta la Kweilan, la cosa és que continua havent-hi qui troba les excuses que calguin per sotmetre els altres: o per ser gais, o dones, o negres, o gitanos, o... o... o... La qüestió, pels feixistes, és buscar a qui dimonitzar per dissimular, suposo, les seves pròpies misèries.

Doncs, francament, que els donin pel sac una i mil vegades, i nosaltres, Deric, dones, negres, gitanos i... i... i... a treballar per la felicitat pròpia i la dels demés. Aquesta serà la nostra victòria, la victòria de la tolerància i l'autèntica moralitat!
nimue ha dit…
el que és increible és que l'OMS ho considerara malaltia mental i que fos fa quatre dies, com molt bé dius, que es va traure de la llista.
Nacho Hevia ha dit…
el meu gra de sorra i el meu grit!
amb tu en aquesta lluita

petons, maco
Unknown ha dit…
Tant de bo arribi un moment en que no s'hagi de celebrar aquest dia. Serà senyal que la homofòbia haurà desaparegut.

Una abraçada!
Jordi ha dit…
Seguirem fent pedagogia per desmuntar els mites i desterrar la homofòbia del nostre voltant. Dificil, i tant, pero demostrar que tots estem fets de a mateixa pasta i que sagnem igual si ens punxen. Llàstima que les pnxades són mlt habituals.
Funcionario's blog ha dit…
Bravo por la reivindicación.

Yo no sé si soy homófobo, pero ver fotos como la del final del post, de hombres besándose, me produce un poco de... ¿asco? ¿incomprensión? ¿malestar interno?

No sé, pero cuando te has criado con tu madre llamando "maricón" a todo aquel que era un poco sensible, algo tiene que quedar.

Recuerdo que una vez vino a verme una amiga lesbiana y, como juntamente trabajaba con lesbianas, pues les presenté. En la cena, se me ocurre dar mi opinión sobre los homosexuales, y no veas la que se lió.

Total, que me parece muy bien que puedan casarse, tener hijos y demás, pero a mí me dan yuyu.
_MeiA_ ha dit…
És molt trist que hi hagi gent tant ignorant encara...
Tothom és lliure de ficar-se el llit o estimar a qui li doni la gana.
Anònim ha dit…
Cuanto daño hace la ignorancia, la mente cerrada, el no ver más alla de nuestro hombligo. Que raro es todo aquello que desconocemos o que no somos capaces de sentir o hacer. Que nadie decida con quien compartes tu cama. es otro de los grandes lemas. Un beso
Jordicine ha dit…
No puc entendre que l'homosexualitat s'hagi considerat una malaltia. Quina vergonya. Cal seguir lluitant, clar que sí. Una abraçada.
Ferran Porta ha dit…
Funcionario, no te demos yuyu, que no mordemos! Bueno, a veces, suavemente, a nuestra pareja... pero eso también lo hacéis los heteros con la vuestra, no? El yuyu, que te lo den los intolerantes, sean gays o heteros...

Un abrazo, machote!
Nymnia ha dit…
Doncs si, sembla que hi ha ignorants que pensen que els homosexuals son d'un altre planeta... a veure què pensarien ells si es classifiques l'heterosexualitat com a malaltia o que ens tanquessin a la presó per el fet d'estimar a algú. Tot això no deixen de ser prejudicis socials molt dolents, perquè si tots tinguessim el mateix sexe ens podriem enamorar del que ara és un home o una dona i això no importaria... No és cert que ens enamorem de les persones? I no ho som tots de persones?
bajoqueta ha dit…
Hi ha molt per fer encara, però penso que també s'ha millorat molt en alguns aspectes.

Jo vinc de poble, i imagina allí com se tractava el tema... se mirava malament a qui ho era, sobretot la gent gran. Per sort ara és tot lo contrari i se'ls tracta molt bé. I he vist que hi ha molta més tolerància amb la gent gran de vegades que amb la gent jove que se suposa que tenim la ment més oberta.
Tu granito de arena se suma y quien sabe, puede que algún día seamos una gran duna que se vea desde todos lados.
Un gran post.

Besos desde mi alma.
Deric ha dit…
Rita, jo crec que sí sabem qui són els malalts.

Belén, nunca habia oido eso de "atea profesional" ;)

Striper, per la igualtat absoluta!

Kweilan, certament.

Ferran, tu ho ha dit, per amagar les pròpies misèries.

Nimue, jo també em vaig quedar de pedra!

NACHO! Amb tu sempre!

Marc, sàbies paraules.

Jordi, exacte, hem de fer pedagogia

Funcionario's, el que dius és el que li passa a molta gent i és això mateix pel que hem de lluitar i que veure una foto com aquesta no et provoqui aquesta sensació, sino una de total normalitat. Per això mateix vaig buscar aquesta foto i la vaig posar: per provocar reaccions i perquè la gent no es sorprengui i ho trobi normal.

Meia, Lansbury, Cristina, molta ignorància i molta por al que no es coneix.

Jordicine, hi ha tantes coses que no es poden entendre... gràcies.

FERRAN, un altre cop, em sorpren la teva declaració, no et pensava del "gremi"! El Funcionario, en Peter, el conec personalment i sé què vol dir i que ho fa des del respecte.

Nymnia, molt bona reflexió.

Bajoqueta, jo vaig tenir la sort de néixer en una gran ciutat i encara que ara visc en un poble, el xip de ciutat encara el tinc i no m'importa el que pensi la gent de mi.

Lirio, un beso, gracies
Ferran Porta ha dit…
Volies ser l'únic blocàire gai de la catosfera? Se siente, hauràs de compartir el títol, hehe...
Bargalloneta ha dit…
És lamentable!! molt!!
Hauriem de tornar al temps dels romans quan la homosexualitat estava tan normalitzada....
ara som una colla de brètols que no volem entendre la realitat que vivim. i què si un home estima a un home o una dona a una altra??? estimar és estimar i sentir és sentir i el més important és el sentiment!!!
ostres aquest tema sempre em treu de polleguera!!!!
Funcionario's blog ha dit…
Totalmente de acuerdo contigo. Ya sabes que me puedes llamar Pedro o Peter o Peterlove, si no Funcionario's.

A que lo adivino: eres gay y Josep es tu pareja.
Deric ha dit…
Ferran, i qui ha dit que jo ho sigui? eh? eh? ;) vale, vale, accepto compartir el títol!

Bargalloneta, no estimem a la persona? doncs què té a veure tot lo altre? és cert.

Peter! Vaig posar Funcionario's per identificar la resposta. Adivines bé, però no es va notar al sopar????
Funcionario's blog ha dit…
Yo es que me lo creo todo, y si me dices que es "un amigo", pues nada. Lo que viendo que eres gay, pues lo más normal es que Josep fuese tu pareja.

Por cierto, Sevilla es una ciudad que me hace muchas ganas... para septiembre, porque ahora debe hacer un calor horroroso.

Salutacions des de Mallorca.
Met ha dit…
El millor és fer vida "normal", c'est-à-dire; viure segons el que creguis i et demani el cos, així ajudes la salut mental.

Queda camí... però el millor és el ja l'estem recorrent.
somiador ha dit…
L'homofòbia, com totes les degeneracions de l'esperit humà, es combat amb educació, reflexió i bones companyies. Ah, i amb molta, moltíssima lectura.