Absolt per matar 2 nois


Granada. Photo F.Mayol

Un 12 de juliol de fa dos anys, Jacobo Piñero assassinava dos nois a casa seva, 33 punyalades per un, 22 per l'altre. El motiu: un d'ells volia ficar-se al llit amb ell i li va entrar por que el vulguessin violar, fins i tot, matar. ¿?

Encara que això fos cert, en cap cas es pot justificar el que va fer i declarar que ho va fer "en defensa propia", encara menys. 57 punyalades no són defensa propia. Tampoc ho és passar la nit al costat dels morts, robar la casa i cremar-la per amagar les proves.

Però el jurat popular que el va jutjar el passat mes de març, no ho creu així i l'ha absolt del càrrec d'assassinat, comdemnant-lo només per l'incendi. ¿? Les proves de la fiscalia, els testimonis dels pèrits policials i la confessió de culpabilitat de l'acusat no van ser suficients pel jurat.

Quina hauria estat la sentència si els dos nois assassinats, Isaac i Julio no haguessin estat homosexuals? És escandalós que un jurat d'homofobs ignorants l'hagi deixat en llibertat. Els haurien de ficar a tots ells a la presó o, com a mínim, inhabilitar-los de qualsevol càrrec i deure públic de per vida.

El passat 7 de març es van fer concentracions de protesta a Vigo i a diverses ciutats més en contra d'aquesta sentència que deixa lliure un assassí. Però la premsa no se'n va fer gaire reso.

Avui he llegit una entrevista a María Pérez, la mare d'Isaac, que no pot explicar-se de cap de les maneres com un tribunal ha pogut absoldre l'assassí confés del seu fill. Una mare destrossada per la pena de veure com la justícia s'ha rigut a la seva cara només perquè el seu fill era gai i l'assassí. Realment indignant.

No podem deixar que s'oblidi aquesta aberració, per això, si voleu, podeu agregar-vos al grup de protesta que hi ha creat en el facebook.

ACTUALITZACIÓ (2009-04-09)

Com veig que alguns de vosaltres no coneixíeu la notícia i per a que tingueu coneixement directe dels professionals que ho poden explicar millor que jo, us deixo aquí l'enllaç a la notícia que es va publicar al diari El País i podreu veure la cara de l'assassí.

No hi ha atenuants ni legítima defensa que valgui quan, Isaac, després de veure que Jacobo havia matat el seu xicot, va intentar fugir amagant-se a la seva habitació i l'assassí va tirar la porta a terra a cops de puny. Això és defensa pròpia? Vinga home! No hi ha déu que s'ho pugui creure!

Comentaris

Ferran Porta ha dit…
Ho vaig llegir, vaig flipar i vaig pensar que algú recorreria la sentència i "algú" posaria les coses al seu lloc. És tan incomprensible... que no té ni cap ni peus. El jurat s'ha lluït.
Sergi ha dit…
Primera notícia que en tinc. No és que jo estigui gaire informat, ho reconec, però realment els mitjans no se'n deuen haver fet massa ressò. Caldria tenir més dades per saber si el jurat era realment homòfob o hi havia altres causes atenuants, però si el cas és tal i com l'expliques, ja es veu que hi ha gent que prefereix que pel carrer hi hagi assassins que gais. Fantàstic, oi? Quan madurarà la nostra societat?
Striper ha dit…
Es absolutamet aberrant ,que es jutgi tenin en compte aquestes coses, ara em miro lo del enllanç
Montse ha dit…
increïble!

Jo no confio gens, en els jurats populars. Et toca per sorteig (a mi em va tocar, durant tot un any, però per sort, no em van cridar per cap judici). No sabem quina mena de persones poden integrar un jurat popular, perquè no passen ni un trist test d'intel·ligència (jo podria haver estat una homòfoba, oi? perquè ningú no es va preocupar per esbrinar quina classe de persona sóc)... buf,buf,buf, que fort!
Rita ha dit…
Desconeixia aquesta història... Mare de déu!!

No sé si vas sentir la conferència que va fer fa poc una professora d'universitat, parlant d'homosexualitat...

És increïble que les coses encara vagin així, però malauradament hi van.

No tinc facebook, però teniu, tenen, tot el meu suport moral.

A mi m'agraden les persones, sempre que siguin persones, tant se me'n donen les orientacions sexuals!
Petons!
nimue ha dit…
Doncs jo tampoc no coneixia la història però em sembla increible que aquestes coses passen i que no tinguen més repercusió social ni més protestes... :(
estrip ha dit…
ufff!
i els jutges per què serveixen?
com estem, deu ni do!
Nacho Hevia ha dit…
Gràcies por perlar d'aquesta noticia. Jo sí que em recordava. però no se ha parlat d'ella, no s'ha gritat "qué está passant amb la justícica!?!?!"
Una càlida abraçada
Belén ha dit…
No conocía la historia, pero me parece aberrante... si ha habido asesinato se paga y punto, otra cosa es la tendencia sexual e cada uno, cosa que a mi, personalmente, me la suda...

Besicos precioso
Eva ha dit…
No l'havia sentit... encara la rellegeixo...
Una abraçada!!!
Jesús M. Tibau ha dit…
la perversió de la moral
Hola,
en primer lloc felicitats per la recomanació del 324cat.
I jo tampoc en coneixia la noticia. És un tema que em toca de prop però en el cas de noies, i confeso que a voltes tinc por pel que els hi pogui pasar, la societat malgrat tota la modernitat que vol fer veure, no és en absolut tol.lerant.
És força estrany com ha acabat tot, no? De fet, si ens deixem dur per la informació, poques vegades en sabem la veritable historia, i que consti que no defenso al culpable que ha sigut declarat innocent...
bajoqueta ha dit…
Ho vaig vore l'altre dia a la tele... ho trobo esgarrifós...