California



No és la darrera novel·la d'Eduardo Mendicutti però sí la darrera que he llegit d'ell i he de dir que, com totes les seves novel·les, m'ha divertit, entretingut, emocionat i agradat a parts iguals.

He de dir, però, que tinc preferència per Medicutti des de que vaig llegir "Los novios búlgaros" y una entrevista que li van fer no sé a quin diari. Des de llavors segueixo les seves col·laboracions a diferents mitjans de comunicació, excepte a El Mundo, que no entenc com pot escriure allà, tot i que ho aplaudeixo pel fet de que ja té mèrit fer-ho amb la seva pluma tan afilada. Però no és d'això de que tracta aquest post, sinó del llibre.

California ens explica la història de Carlos, àlies Charly des de que va a passar unes vacances a Los Àngeles l'any 1974 fins que té 55 anys i, en teoria, ha refet la seva vida. D'aquesta manera el llibre està dividit en dues parts: la primera és l'estada a California i la segona quan ja gran, viu a Madrid i és un alt executiu.

Carlos viu a l'inrevés, és a dir, quan és jove no li importen les idees ni si Franco és viu o mort, només té al cap viure i passar-ho bé, el millor posible, coneixer nois i tirar-se'ls i lluir-se i participar en pel·lícules porno i tot el que faci falta per ser feliç i viure com a ell li agrada, tot i que sempre procura no fer mal a la gent que l'estima perquè en el fons és un nen molt innocent.

Ara bé, quan ja és gran i executiu d'una important empresa, s'adona que ha de lliutar per les injusticies del món i que, aquestes, no estan tan lluny com creu, les té a la mateixa empresa i a casa seva, tot i que havia estat incapaç de veure-les a causa del seu egoisme i decideix actuar, encara que hagi de pagar un preu massa alt, però aquest preu, al final serà la seva llibertat, és a dir, el poder tornar a ser ell mateix, en definitiva, poder viure.

Comentaris

Rita ha dit…
No he llegit mai res d'ell. Aquest pinta bé. En prenc nota!
Striper ha dit…
No el conec pero prenc nota.
Jordi ha dit…
He apuntat los novios Bulgaros per començar. Gàcies per la recomanació.