Wall-e



Aquesta nova aposta de Pixar - Disney Pictures, que podem veure en català als cinemes, és una entretinguda pel·lícula d’animació que gaudiran més els adults que no pas els petits.

Si ens quedem en la superfície del que ens explica el film, és simplement la història d’amor entre dos robots, en Wall-e, un robot de neteja entranyable, sensible i encantador, l’únic habitant de la Terra a excepció dels insectes, i l’Eva, un robot explorador i una mica violent de darrera generació enviat al planeta a la recerca de vida natural.

Però la història de la pel·lícula va molt més enllà, de fet és una denúncia clara a la estupidesa humana i retrata els humans com éssers individuals aïllats del món tot i estar envoltats de gent, addictes a les modes i que han arribat a un extrem de passivitat que han deixat de moure’s per si mateixos arribant a uns graus d’obesitat extrema que han fet que s’oblidin, fins i tot, de caminar.

També denúncia l’estat de deixadesa, de brutícia i la incapacitat dels humans per regenerar el medi ambient que els fa emigrar del planeta enlloc de posar-hi solucions efectives.

En definitiva Wall-e és una pel·lícula que va més enllà de la simple història del robot i molt recomanable per la infinitat de lectures que se’n pot fer d’ella.

Comentaris

Striper ha dit…
Amb tant rera-fons m'has convençut per ana a veur-la.
ddriver ha dit…
a mi a contrari,tant rera fonts m´he atavalat
Ferran Porta ha dit…
Crítica interessant, Deric. Me l'apunto.

PS: Veig que estàs llegint Istanbul, d'en Pamuk. Ens en donaràs l'opinió?

Salut.
Joana ha dit…
Me l'apunto tot i que últimament m'he fet addicta al Truffaut i no miro cap cartellera.
Tinc pendent Istanbul. Espero ressenya!
Deric ha dit…
Prometo penja la meva opinió sobre Istanbul, però s'haurà d'esperar, és un llibre d'una extensió considerable.