JK 5022



No volia fer cap post sobre aquesta tragèdia per diverses raons que tampoc vull enumerar, però avui he vist que s'ha fet pública la llista de passatgers del vol en el web d'Spanair. Normalment quan veiem accidents d'aquesta magnitud, ens colpeja però, ho vulguem o no, ho sentim com una cosa llunyana perquè no posem ni cara ni ulls ni nom a les víctimes, per això, veure els seus noms en una llista, t'ho apropa molt més.

També passa, després de tragèdies com aquesta, que comencen a sortir les veus que diuen que es podria haver evitat. No ho sé, això sempre és difícil de preveure, però queden moltes preguntes a l'aire:
  1. Si aquest avió havia tingut 2 ordres de revisió el darrer any, per què volava?
  2. Si se sap que els models MD-82 (McDonnel Douglas) són obsolets i es van deixar de fabricar pel gran nombre d'accidents que han patit, per què continuen volant aquests avions?
  3. Si Spanair havia posat data de retirada de l'avió, per què no ho havia fet si ja havia tingut 2 averies l'últim any?
  4. Per què es va enlairar aquest vol si ja portava un retard d'una hora per problemes tècnics?

Comentaris

Striper ha dit…
les preguntes que fan segurament no tindran resposta, ni ningu asumira responsabilitats, els poderosos sembla que no estan al mateix ordre que els altres per corre a 150 per una auyopista igual pots ana a la preso, els de la nuclear per amaga lo que han amagat es saldara amb una mukta a l'empresa. els jefazos de Spanair coninuaran igual de tranquils.
neus ha dit…
preguntes que ens fem tots i que dubto que mai tinguin una resposta lògica i raonable per cap de nosaltres: $$$$$$$$$$$$$$... trist, però segur no m'equivoco.
mossèn ha dit…
trist, ben trist ... salut
Ferran Porta ha dit…
D'entrada molts pensem que no volarem mai més amb Spanair però, no ens enganyem, la propera vegada que haguem de volar no investigarem quin model d'avió agafarem. En qualsevol cas, tan de bò tothom fes bé la seva feina i no es deixés volar un aparell comercial que està demostrant tenir problemes tècnics.
Sergi ha dit…
Crec que amb una única paraula es pot trobar una resposta a totes aquestes preguntes: Diners. Quan aquests són més importants que la seguretat, no m'estranya que passin aquestes coses. I llavors és quan penses si per una cosa tan bruta calia que morissin tantes persones innocents.
Montse ha dit…
buf,buf, buf...

Amb la por que em fa la carretera... i en canvi no tinc problemes per volar, vaig superar-ho ja fa molt temps. Potser ara l'afegiré a una de les meves pors altra vegada, aix...

un esdeveniment trist, massa trist.

Un petonet des de Torrevella.