Antes que el diablo sepa que has muerto



"Antes que el diablo sepa que has muerto" fa referència a una frase feta que diu: "mitja hora al paradís… abans que el diable sàpiga que has mort", tot i que en aquesta pel·lícula de situacions fatalistes que passen a uns personatges marcats per les misèries, la mitja hora al paradís és una quimera, un núvol de fum.



Sidney Lumet, als seus 83 anys, ens regala una pel·lícula fatalista, sense esperances, amb una estructura narrativa a base de curts flash-backs que ens porten l’acció contínuament a dies i hores abans de l’atracament fins a dies després, per poder entendre les situacions i motivacions de cada personatge per arribar a entendre com dos germans, -un amb èxit professional però que ha destrossat la seva vida a causa dels excessos i de les insactisfaccions dels passat i l’altre un bon jan però perdedor i fracassat- han arribat a atracar la joieria dels seus pares amb conseqüències inesperades i fatals que acabarà per canviar i destrossar la vida de tots els personatges relacionats amb alguna manera amb l’atracament (víctimes, culpables i familiars de les dues bandes).



En definitiva, una pel·lícula recomenable per gaudir amb el bon fer d’un sólid director i d'uns actors, sobretot els masculins, en estat de gràcia.

Comentaris

Striper ha dit…
M'agrada aquesta proposta.
nimue ha dit…
ostres... doncs a mi no sé si em ve de gust anar a veure una pel·li així, sense esperances i fatalista...
Ferran Porta ha dit…
Sona d'allò més interessant. Me l'apunto!
Rita ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Rita ha dit…
Sospito que no ho has vist, dilluns passat et vaig deixar una cosa a l'illa. :)
Montse ha dit…
Intentaré veure-la! l'altre dia m'ho vaig passar pipa veient l'Indiana jones (que està vellet però guapo) i això que sóc molt i molt conscient que la peli no val res, només era per passar una estoneta, però aquesta que dius tinc moltes ganes de veure-la.

Molts petonets, que continuen passats per aigua!
Júlia ha dit…
Vaig parlar-ne en el meu blog fa uns dies, molt ben feta però no em va acabar de convèncer per diferents motius.